«Αν το διαβάζετε, έχω επιτέλους πεθάνει»: Το τραγικό σημείωμα 39χρονης που πέθανε από καρκίνο

Μια νεόνυμφη body builder και μοντέλο που πέθανε μετά από διετή μάχη με τον καρκίνο, «πόσταρε» ένα τραγικό μήνυμα στο Facebook, εκπλήσσοντας την οικογένεια και τον σύζυγό της.

Στην ανάρτησή της, η οποία ξεκινά με την φράση «Αν αυτό αναρτήθηκε, σημαίνει ότι έχω πεθάνει», η βασίλισσα του body building η 39χρονη Τζέμα Σίζον, λέει στους φίλους και την οικογένειά της πως «έχει πλέον αναπαυθεί» και προσθέτει πως «στενοχωριέται που τους αφήνει όλους πίσω». Αλλά ελπίζει πως ο θάνατός της θα χρησιμεύσει ως προειδοποίηση για άλλους πάσχοντες ώστε να κάνουν τσεκ απ ακόμη κι αν πιστεύουν ότι έχουν νικήσει τον καρκίνο.

Η Τζέμα, από το Λιντς της Αγγλίας, διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο στην λεκάνη τον Απρίλιο του 2018 και υποβλήθηκε σε εξαντλητική ακτινοθεραπεία. Αλλά, μόλις έναν μήνα αφότου πήρε το πράσινο φως τον Ιούλιο του 2019, οι γιατροί ανακάλυψαν πως ο καρκίνος είχε επιστρέψει και είχε εξαπλωθεί στην σπονδυλική στήλη, το συκώτι και το στομάχι της.
Ο σύντροφός της Ρίκι Μουρ, αποκάλυψε πως το ζευγάρι παντρεύτηκε τον Μάιο αφότου έλαβε ειδική άδεια για να πραγματοποιήσει μια τελετή στο νοσοκομείο όπου πέρασε τις τελευταίες εβδομάδες της.

Η Τζέμα πέθανε ήρεμα στην αγκαλιά του νέου της συζύγου την Τετάρτη – τέσσερις ημέρες μετά την επέτειο δύο μηνών του γάμου τους, με φαγητό από ένα από τα αγαπημένα της εστιατόρια. Λίγες ώρες μετά τον θάνατό της, οι φίλοι και η οικογένειά της εξεπλάγησαν όταν εμφανίστηκε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής της.

«Εάν το διαβάζετε, σημαίνει ότι επιτέλους πέθανα»
Όπως έγραψε: «Εάν δημοσιεύτηκε αυτό, σημαίνει ότι επιτέλους πέθανα. Αν και είμαι πολύ θλιμμένη που άφησα πίσω μου όλα τα αγαπημένα μου πρόσωπα, θα είμαι πολύ χαρούμενη που θα ξεφύγω από αυτό που με έχει κάνει αυτή η αναθεματισμένη ασθένεια. Ελπίζω πραγματικά ότι με το να μοιραστώ την δική μου ιστορία με τον καρκίνο αλλά και την έκκλησή μου για να γίνουν υποχρεωτικές οι δευτερογενείς καρκίνοι, θα έχω αφήσει έναν θετικό αντίκτυπο και ακόμη και εάν μόνο ένα άτομο λάβει κάποια βοήθεια από αυτό, θα νιώσω σαν να πέτυχα κάτι καλό».

Και συνεχίζει: «Δεν υπάρχουν λόγια για να ευχαριστήσω τον Ρίκι που στάθηκε στο πλευρό μου σε όλη αυτή την διαδρομή και μου έδωσε τόση αγάπη και υποστήριξη σε όλη αυτή την φοβερή περίοδο. Θέλω όλοι οι αγαπημένοι μου να γνωρίζουν ότι ο πόνος και η ταλαιπωρία έχουν πλέον σταματήσει και είμαι επιτέλους σε ειρήνη. Είμαι επίσης, ευγνώμων για όλη την υποστήριξη που έλαβα από όλους τους οπαδούς μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν κάποιος πρέπει να πάρει κάτι από όλο αυτό, είναι πως η ζωή είναι σύντομη και πως όλοι πιστεύουμε ότι τέτοια πράγματα δεν θα συμβούν ποτέ σε εμάς. Λοιπόν, το σκέφτηκα και επιτρέψτε μου να σας πω τώρα, ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε από εσάς που το διαβάζετε. Ζήστε την ζωή σας στο έπακρο, μην παίρνετε τίποτα ή κανέναν για δεδομένο, γιατί κανείς από εμάς δεν ξέρει τι τον περιμένει στην άλλη γωνία. Αλλά είμαι επιτέλους χαρούμενη που ο χρόνος μου τελείωσε, θα τα πούμε από την άλλη πλευρά».

Το πρώτο δείγμα και τα τραγικά λάθη στην αρχική διάγνωση
Η Τζέμα διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο τον Απρίλιο του 2018, αφότου ανακάλυψε ένα εξόγκωμα στην βουβωνική χώρα ενώ ήταν σε διακοπές το 2017. Στην αρχή, οι γιατροί της είχαν πει ότι ήταν μια τρίχα που είχε γυρίσει προς τα μέσα. Μήνες αργότερα, επέστρεψε στον γιατρό καθώς το εξόγκωμα είχε μεγαλώσει, αλλά την είπε για άλλη μία φορά ότι δεν ήταν κάτι ανησυχητικό.
Αλλά τον Μάρτιο του 2018, το εξόγκωμα είχε φτάσει στο μέγεθος ενός αυγού και είχε γίνει οδυνηρό, οπότε αποφάσισε να πάει στο νοσοκομείο. Περαιτέρω εξετάσεις τον επόμενο μήνα, αποκάλυψαν πως ήταν καρκίνος σταδίου 3 σε τέσσερις από τους λεμφαδένες της στην λεκάνη της.

Μιλώντας τότε, αμέσως μετά την διάγνωση, είχε πει: «Ένιωθα πολύ υγιής, δεν είχα απώλεια βάρους ή αλλαγή στην όρεξη, δεν ένιωθα κουρασμένη. Ήμουν τόσο σίγουρη πως δεν ήταν κάτι σοβαρό που πήγα μόνη μου να πάρω τα αποτελέσματα της βιοψίας και ακόμη και όταν μου τα είπαν, δεν το πήρα στα σοβαρά. «Μόνο όταν μου ανέφεραν για χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία, κατάλαβα τι εννοούσαν».

Στην συνέχεια, η Τζέμα υποβλήθηκε σε εβδομάδες εξαντλητικής ακτινοθεραπείας. Ήταν τυχερή όμως διότι καθ’ όλη την διάρκεια της θεραπείας της, μπορούσε να γυμναστεί, κάτι που όπως είπε, ήταν «μια τεράστια βοήθεια ψυχικά και σωματικά» στην αντιμετώπιση της όλης κατάστασης.

Νόμιζε πως είχε θεραπευτεί από τον καρκίνο, αλλά εκείνος επέστρεψε
Φαινόταν σαν να είχε νικήσει τον καρκίνο όταν έλαβε το πράσινο φως τον Ιανουάριο του 2019. Λίγους μήνες αργότερα, τον Μάρτιο του περασμένου έτους, η Τζέμα άρχισε να νιώθει πόνους στην πλάτη. Τον Ιούλιο υποβλήθηκε σε ακτινογραφία, αλλά δεν έγινε σε όλο της το σώμα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έγιναν αντιληπτοί οι όγκοι που είχαν αρχίσει να αναπτύσσονται στην σπονδυλική στήλη της και προκάλεσαν την κατάρρευση των σπονδύλων της.

Οι γιατροί είπαν τότε στην Τζέμα ότι τα πήγαινε τόσο καλά ώστε οι ακτινογραφίες της αντί να γίνονται κάθε τρεις μήνες, θα γίνονταν σε ετήσια βάση, κάτι που θα μπορούσε να αποδειχθεί καταστροφικό. Ευτυχώς, επισκεπτόταν έναν ιδιωτικό φυσιοθεραπευτή για τον πόνο στον αυχένα και την πλάτη, που την συμβούλεψε να κάνει μια ιδιωτική μαγνητική τομογραφία. «Αυτό έδειξε τους όγκους στην σπονδυλική στήλη μου» εξήγησε η Τζέμα. «Είχα πάει σε παθολόγο, στο νοσοκομείο και τελικά ένας χειροπράκτης ήταν αυτός που συνειδητοποίησε την σοβαρότητα της κατάστασης».

Η Τζέμα υποβλήθηκε σε μία 10ωρη επέμβαση . Έκτοτε υποβλήθηκε σε πολλές θεραπείες και ακτινοθεραπείες μέχρι τα τέλη του 2019. Ωστόσο, μία από τις ακτινογραφίες έδειξε πως οι όγκοι αναπτύσσονταν στην σπονδυλική στήλη και στο στομάχι της και η Τζέμα έμαθε την τραγική είδηση: πως ο καρκίνος της ήταν ανίατος.

Στην δεύτερη φάση, έμαθε πως είχε πλέον ελάχιστους μήνες ζωής
«Ήταν καταστροφικό» είπε. «Είχα διαβάσει την προηγούμενη εβδομάδα για το πώς ο δευτερογενής καρκίνος σπάνια θεραπεύεται, οπότε είχα μια ιδέα πως θα μπορούσε να είναι αυτό το αποτέλεσμα, αλλά ήταν πολύ δύσκολο, όταν άκουσα τα νέα». Τον Φεβρουάριο του 2020, έναν μήνα μετά τα 39α γενέθλιά της, έμαθε την είδηση πως είχε μόλις μερικούς μήνες ζωής.

Ο καρκίνος ήταν πολύ επιθετικός για να αντιμετωπιστεί και καθώς είχε επιδεινωθεί, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στις 13 Απριλίου. Κατά την είσοδό της, της είπαν πως είχε μόλις 7 ημέρες ζωής, αλλά άντεξε για μερικούς ακόμη μήνες.

Η συγκινητική ανάρτηση του συντρόφου της
Ο σύντροφός της, Ρίκι, αποκάλυψε στο Facebook πως το ζευγάρι παντρεύτηκε τον Μάιο, αφού έλαβε ειδική άδεια από το νοσοκομείο. Μετέφερε επίσης την είδηση του θανάτους της γράφοντας «Αναπαύσου άγγελέ μου. Πέθανες σήμερα στις 1:15 μ.μ. όπως είχες ευχηθεί, και έφυγες ήρεμα στην αγκαλιά μου, ήμασταν μόνο οι δυο μας. Επιτέλους θα ηρεμήσεις Τζέμα. Ήσουν όλα όσα ήθελα. Ήσουν πάντα στο πλάι μου από τότε που γνωριστήκαμε στις 30/08/2004. 16 χρόνια μαζί, αγάπη μου. Και θα συνεχίσω να σε αγαπώ για πάντα, μέχρι την ημέρα που θα πεθάνω. Ένα μεγάλο μέρος του εαυτού μου είναι καταρακωμένο σήμερα αλλά σου έδωσα μία υπόσχεση, δηλαδή ότι θα ζήσω το κάθε λεπτό της υπόλοιπης ζωής μου κάνοντάς σε περήφανη. Και ξέρω ότι θα παρακολουθείς κάθε μου κίνηση για να βεβαιωθείς ότι θα τηρήσω την υπόσχεσή μου. Ανυπομονώ να σε δω στην άλλη πλευρά πριγκίπισσά μου και φρόντισε να έχεις έτοιμο εκείνο το Daiquiri με φράουλα. Μέχρι που να συναντηθούμε ξανά, όμορφη γυναίκα μου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.