Ο Φιγιόν προαναγγέλλει «ανακοίνωση» ενώ η Δικαιοσύνη σφίγγει τον κλοιό γύρω του

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Για «ανακοίνωση» του Φιγιόν ετοιμάζεται το Παρίσι καθώς η γαλλική Δικαιοσύνη σφίγγει τον κλοιό γύρω για το Penelope Gate -και αναφορές υποηστρίζουν πως όταν κάνει την ανακοίνωση δίπλα του θα είναι και ο Ζιπέ… Προηγουμένως, η σύζυγος του Φρανσουά Φιγιόν φέρεται να οδηγήθηκε στον ανακριτή ενώ ο ίδιος ο υποψήφιος είχε προηγουμένως ακυρώσει την τελευταία στιγμή εμφάνισή του, χωρίς να δίνει εξηγήσεις.

Γαλλικά ΜΜΕ είχαν υποστηρίξει, χωρίς ακόμη να υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση, πως η σύζυγος του Φρανσουά Φιγιόν κρατείται για ανάκριση σε σχέση με την υπόθεση αργομισθίας της -το σκάνδαλο Penelope Gate που έχει καταβαραθρώσει στις δημοσκοπήσεις τον υποψήφιο της Δεξιάς.

Άλλες αναφορές θέλουν και τον ίδιο τον Φιγιόν να έχει κληθεί από τους δικαστές. Ο ίδιος ο υποψήφιος είχε προηγουμένως ακυρώσει την τελευταία στιγμή εμφάνισή του, χωρίς να δίνει εξηγήσεις και πρόκειται να προχωρήσει το μεσημέρι σε ανακοινώσεις.

Την αναφορά για ανάκριση της Πενελόπ Φιγιόν υπό κράτηση μετέδωσε δημοσιογράφος του Meriapart, ο Μισέλ Ντελεάν. Ακόμη δεν υπάρχει επιβεβαίωση από άλλη πλευρά.

Όσον αφορά την κλήση στον Φιγιόν, η πληροφορία προέρχεται ξεχωριστά από την Journal du Dimanche.

Προηγουμένως, το επιτελείο του Φιγιόν είχε ανακοινώσει πως ο υποψήφιος δεν θα πήγαινε τελικά στην αγροτική έκθεση του Παρισιού την Τετάρτη, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.