Αναστάτωση στη ΓΣ του ΟΗΕ! Προσήχθη ο Ισραλινός πρέσβης που διαμαρτυρήθηκε για την ομιλία του «χασάπη της Τεχεράνης» Ραΐσι

Αναστάτωση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραΐσι, στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, όταν ο πρέσβης του Ισραήλ στον ΟΗΕ, Γκιλάντ Ερντάν, άρχισε να περιφέρεται στην αίθουσα, διαμαρτυρόμενος για τα δικαιώματα των γυναικών στο Ιράν.

Ο πρέσβης του Ισραήλ στον ΟΗΕ, Γκιλάντ Ερντάν, κρατούσε τη φωτογραφία της Μαχσά Αμίνι, η οποία δολοφονήθηκε πριν από ένα χρόνο από την Αστυνομία Ηθών του Ιράν, διότι δεν φορούσε σωστά το χιτζάμπ της, και έγραφε “Οι Ιρανές αξίζουν την ελευθερία τώρα!”.

 

Το προσωπικό ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών τον συνέλαβε και λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Ο Ερντάν δήλωσε ότι ο ΟΗΕ έφτασε σε «ένα νέο ηθικό χαμηλό» δίνοντας βήμα στον Εμπραχίμ Ραΐσι, τον οποίο χλεύαζε ως “κακό δολοφόνο”.

“Ενώ ο χασάπης της Τεχεράνης μιλάει στον ΟΗΕ και τον σέβεται η διεθνής κοινότητα, εκατοντάδες Ιρανοί διαμαρτύρονται έξω, φωνάζοντας και καλώντας τη διεθνή κοινότητα να ξυπνήσει και να τους βοηθήσει”, είπε χαρακτηριστικά.

Φωτογραφίες:  Reuters

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.