Αντζελίνα Τζολί και Γκουίνεθ Πάλτροου μεταξύ των θυμάτων του Γουάινσταϊν

Η υπόθεση του μεγαλοπαραγωγού του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινσταϊν και των σεξουαλικών κακοποιήσεων νεαρών ηθοποιών μεγαλώνει ημέρα με την ημέρα.

Μεταξύ των θυμάτων του έχουν προστεθεί και μεγάλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Αντζελίνα Τζολί και η Γκουίνεθ Πάλτροου.

Η Τζολί ήταν 23 χρονών προμόταρε την ταινία «Playing by Heart» όταν ο Γουάινσταϊν προσπάθησε να την εκμεταλλευτεί σεξουαλικά σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. «Είχα μια κακή εμπειρία με τον Γουάινσταϊν όταν ήμουν νέα και, ως αποτέλεσμα, αποφάσισα να μην ξαναδουλέψω μαζί του αλλά και να προειδοποιήσω όσους σκόπευαν να δουλέψουν» δήλωσε στους New York Times.

Από την πλευρά της η Πάλτροου έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον Γουάινσταϊν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του στο Μπέβερλι Χιλς. Όπως δήλωσε η ίδια της ζήτησε να του κάνει μασάζ και μετά να τον ακολουθήσει στο δωμάτιο της. Εκείνη αρνήθηκε και έφυγε, ενώ ανέφερε το περιστατικό στον τότε σύντροφο της, τον Μπραντ Πιτ, ο οποίος ζήτησε τα ρέστα από τον Γουάινσταϊν. «Ήταν βάναυσο. Με πήρε τηλέφωνο (σ.σ. o Γουάινσταϊν) και άρχισε να ωρύεται. Με απείλησε να μην ξαναμιλήσω σε κανέναν για το τι έγινε».

Θύμα του Γουάινσταϊν ήταν και η Ιταλίδα ηθοποιός Άζια Αρτζέντο, την οποία φέρεται να βίασε σε ένα ξενοδοχείο στη Γαλλία.

«Ήμουν 21 χρονών και μου ζήτησε να πάω στο δωμάτιο του. Είχα επιφυλάξεις αλλά με είχε διαβεβαιώσει πως δεν θα ήμασταν μόνοι. Όταν πήγα όμως ήταν με το μπουρνούζι και μου ζήτησε να του κάνω μασάζ. Μετά μου επιτέθηκε και ήταν τόσο βαρύτερος μου, δεν μπορούσα να ξεφύγω». Η Αρτζέντο τελικά υποκρίθηκε, όπως δηλώνει η ίδια, πως το απήλαυσε για να τελειώσει το μαρτύριο της.

Όμως, ενδεικτικό της δύναμης που είχε ο μεγαλοπαραγωγός του Χόλιγουντ, όχι μόνο δεν τον κατήγγειλε αλλά τελικά είχε περιστασιακές σχέσεις μαζί του, φοβούμενη μην την αποκόψει από τον χώρο.

Στην ταινία της «Scarlet Diva» η Αρζέντο γύρισε λεπτό προς το λεπτό τη στιγμή του βιασμού της και όταν είπε στον Γουάινσταϊν πως ο ρόλος του βιαστή ήταν βασισμένος σε εκείνον, εκείνος γέλασε.

Συνολικά, σύμφωνα με τον New Yorker, 13 γυναίκες έχουν καταγγείλει πως έπεσαν θύματα παρενόχλησης ενώ 3 πως έπεσαν θύματα βιασμού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.