Ανύπαντρη μητέρα ντύνεται «μπαμπάς» για να παρακολουθήσει εκδήλωση του γιου της στο σχολείο

Η ανατροφή ενός παιδιού από έναν μόνο γονέα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ο γονέας πρέπει να καλύψει την πατρική όσο και ως μητρική φιγούρα στη ζωή του παιδιού σε όλες τις φάσεις της ανατροφής του, συμπεριλαμβανομένης της διασφάλισης της ασφάλειας, της ανάπτυξης και της συναισθηματικής και σωματικής του ισορροπίας.

Ενώ, ως επί το πλείστον, αυτό γίνεται αθόρυβα μια ανύπαντρη μητέρα από το Fort Worth του Τέξας αποφάσισε να ενδυθεί κυριολεκτικά τον ρόλο της πατρικής φιγούρας όταν το απαίτησε η περίσταση. Η Yevette Vasquez άφηνε τον γιο της, Elijah, μαθητή της έκτης δημοτικού, στο σχολείο πριν από μερικά χρόνια, όταν παρατήρησε «περισσότερα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ από ό,τι συνήθως».

Τότε έμαθε ότι ο γιος της είχε μια κοινωνική εκδήλωση με τίτλο «Ντόνατς με τον Μπαμπά» στο σχολείο του εκείνη την ημέρα. «Τον ρώτησα τι συμβαίνει, αν υπήρχε κάποια εκδήλωση για την οποία υποτίθεται ότι έπρεπε να είμαι κι εγώ εκεί και μου είπε όχι, μην ανησυχείς. Είναι απλά η μέρα Ντόνατς με τον Μπαμπά».

Η Vasquez δήλωσε στο ABC News: «Του είπα, πώς και δεν μου το είπες και αστειεύτηκα ότι θα μπορούσα να είχα ντυθεί άντρας και να πάω». Προς έκπληξή της, το αγόρι αμέσως ζωντάνεψε με την ιδέα. «Μου είπε, μαμά, έχουμε 10 λεπτά πριν χτυπήσει το κουδούνι! Όταν είδα πόσο ενθουσιασμένος ήταν με αυτή την ιδέα, αποφάσισα να το ακολουθήσω».

 

Δεδομένου ότι έμεναν μόνο ένα τετράγωνο από το σχολείο, ο Vasquez και ο Elijah έτρεξαν στο σπίτι και έφτιαξαν την τέλεια στολή για τον μπαμπά μέσα σε μόλις επτά λεπτά. Ο Elijah βοήθησε τη μαμά του να μοιάζει με τον ρόλο της, δίνοντάς της ένα μουστάκι και το καρό πουκάμισό του, ενώ την καθοφηγούσε δημιουργικά. «Μου έλεγε τι να φορέσω. Μου έλεγε συνέχεια: «Όχι, ακόμα μοιάζεις με κορίτσι!»». Το δίδυμο τελικά κατέληξε σε μια εμφάνιση που περιλάμβανε ένα καπέλο του μπέιζμπολ, ένα καρό πουκάμισο με κουμπιά, ένα φαρδύ παντελόνι, ένα ψεύτικο μουστάκι και μια δόση κολόνιας για να ολοκληρώσει το σύνολο του μπαμπά.

«Ναι, ήταν η πρώτη φορά που ντύθηκα άντρας. Θα το θυμόμαστε αυτό για πάντα». Όταν επέστρεψαν στο σχολείο, η Vasquez εξεπλάγη ευχάριστα από τον τρόπο με τον οποίο οι περισσότεροι από τους μπαμπάδες εκεί αντέδρασαν στην αυτοσχέδια αντίδρασή της. «Όταν μπήκαμε στη βιβλιοθήκη, υπήρχαν ένα σωρό άντρες και πολλοί από αυτούς ζητωκραύγαζαν», είπε. «Οι περισσότεροι από τους μπαμπάδες το βρήκαν πολύ ωραίο. Το βρήκαν πολύ υποστηρικτικό και γλυκό. Ένιωσα όμως την ενέργεια μερικών ανδρών που δεν αισθάνονταν τόσο άνετα με αυτό».

 

Ωστόσο, αυτό που πραγματικά είχε σημασία ήταν το πώς ένιωθε ο γιος μου εκείνη την ημέρα. «Ήταν πραγματικά ενθουσιασμένος. Έτρεμε και έλεγε πόσο με ευχαριστεί. Του είπα, ‘Το έκανα αυτό για σένα, ώστε να μπορείς να διασκεδάσεις’». Εξήγησε ότι αποφάσισε να ντυθεί μπαμπάς εκείνη την ημέρα επειδή ήθελε να διασκεδάσει με τον γιο της και επειδή είχαν υπάρξει άλλες φορές που ο Elijah έχασε μια σχολική δραστηριότητα που αφορούσε μπαμπάδες. «Είδα το ίδιο, λυπημένο βλέμμα στο πρόσωπό του και δεν ήθελα να συμβεί ξανά. Μακάρι να το είχα κάνει νωρίτερα». Η Vasquez πρόσθεσε ότι θέλει τα παιδιά της και άλλα παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών «να γνωρίζουν ότι είναι ολοκληρωμένα και χωρίς όρια, ακόμη και χωρίς τον άλλο γονέα παρόντα».

«Τα τρία αγόρια μου είναι οι αγάπες μου και ελπίζω να μπορέσω να τα μεγαλώσω ώστε να γίνουν καταπληκτικοί άντρες, πατέρες και σύζυγοι, ακόμη και χωρίς πατρικό πρότυπο», είπε. Υπερασπίστηκε επίσης το σχολείο, λέγοντας «Ξέρω ότι κάποιοι άνθρωποι λένε ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει η συγκεκριμένη ημέρα, Ντόνατς με τον Μπαμπά, επειδή τα παιδιά χωρίς γονείς αισθάνονται ότι παραμένουν έξω, και το καταλαβαίνω αυτό. Αλλά πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να αφαιρέσουν την ημέρα. Νομίζω ότι είναι ωραίο που το σχολείο γιορτάζει τους πατέρες που είναι εκεί για τα παιδιά τους και έχουν επίσης μια μέρα με τις μαμάδες, τα Μάφιν με τη Μαμά».

Η Vasquez έτυχε συντριπτικά θετικής ανταπόκρισης όταν δημοσίευσε φωτογραφίες από την εκδήλωση στο Facebook. Είπε ότι άκουσε υπέροχα σχόλια από ανύπαντρους γονείς από όλο τον κόσμο, οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί της τους δικούς τους θριάμβους και τους δικούς τους αγώνες ως γονείς. Όσο για το αν θα ξαναβάλει το καρό πουκάμισο και το ψεύτικο μουστάκι στο σχολείο, η Vasquez είπε ότι «ίσως χρειαστεί να το ξανακάνει», αφού οι δύο μικρότεροι γιοι της θέλουν τον «μπαμπά» εκεί όταν θα είναι αρκετά μεγάλοι για να πάνε στην εκδήλωση Ντόνατς με τον Μπαμπά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.