Aπαθανάτισε φάντασμα να περπατά δίπλα του (φωτογραφίες)

Ένας πεζοπόρος συνέλαβε με την κάμερά του μια μυστήρια φιγούρα, να περπατά δίπλα του στα βουνά.

Ο Chris Randall αντίκρυσε το τρομακτικό θέαμα μιας φιγούρας που έμοιαζε με φάντασμα, ενώ έκανε μια βόλτα στους λόφους στην περιοχή Lake District. Κατάφερε να πιάσει την κάμερά του για να καταγράψει την απόδειξη αυτού που μόλις είχε δει.

Ωστόσο, γνώριζε ότι το φάντασμα που είδε ήταν αποτέλεσμα ενός σπάνιου φαινομένου που μπορεί να εμφανιστεί σε μια ομιχλώδη μέρα, όταν ο ήλιος βρίσκεται πίσω από ένα άτομο.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το φαινόμενο «Brocken spectre» ή αλλιώς «το φάντασμα του Brocken», το οποίο καταγράφηκε για πρώτη φορά στο ομώνυμο βουνό της Γερμανίας. Ο όρος «Brocken spectre» επινοήθηκε το 1780 από τον Johann Silberschlag, έναν Γερμανό πάστορα και φυσικό, που σύχναζε στα βουνά Harz.

Έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως στη λογοτεχνία και αναφέρεται σε έργα των Samuel Taylor Coleridge, Charles Dickens και Lewis Carroll.

Ο Chris είχε κατασκηνώσει μόνος του και έκανε πεζοπορία κατά μήκος του Red Pike κοντά στο Wasdale Head, στη Lake District, όταν είδε την οπτική ψευδαίσθηση. Φέρνοντας στο μυαλό του τη στιγμή, είπε: «Συνηθίζω πολύ να πηγαίνω για πεζοπορία σε λόφους.

Εδώ και χρόνια προσπαθώ να απαθανατίσω ένα τέτοιο φαινόμενο, οι καιρικές συνθήκες, όμως, πρέπει να είναι κατάλληλες για να εμφανιστεί. Το φάντασμα του Brocken εμφανίζεται ως μια σκιερή παρουσία δίπλα σου, η οποία έρχεται και φεύγει με την ομίχλη και το φως».

Ο 45χρονος παραγωγός τροφίμων πρόσθεσε: «Ήταν πολύ σουρεαλιστικό και παράλληλα λίγο τρομακτικό. Είχα κατασκηνώσει από το προηγούμενο βράδυ, οπότε ήξερα ότι υπήρχαν σύννεφα γύρω από την περιοχή, και ήλπιζα ότι θα έβλεπα κάτι εκείνη την ημέρα. Μόλις το έπιασα με την άκρη του ματιού μου, ήξερα ακριβώς τι ήταν».

Ένας εκπρόσωπος του Met Office είπε: «Όταν ένας παρατηρητής στέκεται σε έναν λόφο που είναι μερικώς τυλιγμένος με ομίχλη, και σε τέτοια θέση που η σκιά του πέφτει σε αυτή, μπορεί να έχει την ψευδαίσθηση ότι η σκιά είναι ένα άτομο που φαίνεται αμυδρά μέσα από το ομίχλη. Η ψευδαίσθηση είναι ότι αυτό το άτομο ή το φάντασμα είναι γιγάντιο και βρίσκεται σε σχετικά μακρινή απόσταση.»

Η Mirror ανέφερε το 2021, πώς ένας ακόμη άνδρας νόμιζε ότι είχε δει φάντασμα όταν έκανε πεζοπορία σε βουνό και είδε ξαφνικά μια φιγούρα να ξεπροβάλλει από τα σύννεφα.

Ο Thomas Swallow, συγκεκριμένα, έκανε πεζοπορία με τους φίλους του, αλλά είχε προχωρήσει λίγο, οπότε ήταν εντελώς μόνος όταν γύρισε και ήρθε αντιμέτωπος με την περίεργη φιγούρα.
Είπε ότι στην αρχή αιφνιδιάστηκε, αλλά μετά συνειδητοποίησε ότι τα μάτια του έπαιζαν παιχνίδια, και ότι αυτό που έβλεπε ήταν η δική του αντανάκλαση.

Δείτε τις φωτογραφίες εδώ!

Πηγή: www.mirror.co.uk

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.