Αποχωρεί ο διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου

Ο διευθυντής επικοινωνίας του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, Μάικ Ντάμπκι, πρόκειται να αποχωρήσει ύστερα από τρεις μήνες στη θέση του στον Λευκό Οίκο, δήλωσε η σύμβουλος του Λευκού Οίκου Κελιάν Κόνγουεϊ.

«Εξέφρασε την επιθυμία του να φύγει από τον Λευκό Οίκο και κατέστησε σαφές ότι θα έμενε έως το τέλος του ταξιδιού του προέδρου στο εξωτερικό», δήλωσε η κ. Κόνγουεϊ, σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, αναφερόμενη στο πρώτο υπερπόντιο ταξίδι του Ντ. Τραμπ στη Μέση Ανατολή και στην Ευρώπη που ολοκληρώθηκε το Σάββατο.

Ο Μ. Ντάμπκι, ιδιοκτήτης εταιρίας επικοινωνίας ο οποίος εισήλθε στη διοίκηση του κ. Τραμπ τον Μάρτιο, παραιτήθηκε στις 18 Μαΐου, αν και δεν έχει ορίσει ποια θα είναι η τελευταία ημέρα του στη δουλειά και φεύγει σε καλές συνθήκες, σύμφωνα το Axios News, το οποίο μετέδωσε πρώτο την είδηση για την αποχώρησή του επικαλούμενο υψηλόβαθμο αξιωματούχο της διοίκησης.

Η αποχώρηση του διευθυντή επικοινωνίας σημειώνεται, ενώ ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει ευρύτερο στρατηγικό ανασχηματισμό προκειμένου να αντιμετωπίσει ισχυρισμούς για ύπαρξη διαύλων επικοινωνίας ανάμεσα στη Ρωσία και στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ. Στα σχέδια αυτά περιλαμβάνεται και η δημιουργία «αίθουσας πολέμου» προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα αυξανόμενα ερωτήματα και οι διάφορες έρευνες.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της διοίκησης και πρόσωπα που πρόσκεινται στον Τραμπ, ο πρόεδρος σχεδιάζει να φέρει νέους συμβούλους στον Λευκό Οίκο, προσθέτοντας στο προσωπικό του έμπειρους επαγγελματίες της πολιτικής, περιλαμβανομένου του πρώην διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.