Απόλυση στελέχους της Uber που πήρε ιατρικά αρχεία πελάτισσας- θύματος βιασμού

Κορυφαίο στέλεχος της Uber απέκτησε ιατρικά αρχεία μιας γυναίκας η οποία βιάστηκε κατά τη διάρκεια διαδρομής με οδηγό της εταιρείας, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Recode, που προκάλεσε αίσθηση στα ΜΜΕ, λόγω των απανωτών σκανδάλων και επικρίσεων σε βάρος της Uber.

Όπως επεσήμανε εκπρόσωπος της εταιρείας το εν λόγω στέλεχος- Έρικ Αλεξάντερ, πρόεδρος επιχειρήσεωςν Ασίας- Ειρηνικού, έχει απολυθεί. Σύμφωνα με το Recode, είχε δείξει τα συγκεκριμένα αρχεία στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Τράβις Κάλανικ, και άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος, τον Εμίλ Μάικλ- καθώς και σε άλλους εργαζόμενους της Uber.

Η περίπτωση του Αλεξάντερ είναι άλλη μία από μια σειρά 215 υποθέσεων που διερευνώνται από δύο δικηγορικές εταιρείες, λόγω καταγγελιών για κουλτούρα σεξισμού και σεξουαλικής παρενόχλησης στην εταιρείας. Στο πλαίσιο των ερευνών αυτών, 20 εργαζόμενοι έχουν απολυθεί.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά σε περιστατικό το 2014, όταν μια 26χρονη στο Νέο Δελχί είχε βιαστεί από τον οδηγό της ένα βράδυ Σαββάτου τον Δεκέμβριο. Ο οδηγός, που ήδη επρόκειτο να δικαστεί στο πλαίσιο άλλων τεσσάρων ποινικών διώξεων, συνελήφθη και μετά καταδικάστηκε σε ισόβια.

Η Uber επιβεβαίωσε και στο BBC ότι ο Αλεξάντερ δεν δουλεύει πλέον για αυτήν, χωρίς να προβεί σε επιπλέον σχόλια. Πάντως, σύμφωνα με το Recode, ο Αλεξάντερ φαίνεται να απολύθηκε μόνο αφού δημοσιογράφοι του ήρθαν σε επαφή με την Uber για το ζήτημα αυτό. Επίσης, όπως σημειώνεται, η Uber εξέταζε το ενδεχόμενο η καταγγελία του βιασμού να ήταν στημένη από αντίπαλη εταιρεία ride-sharing στην Ινδία (Ola) στο πλαίσιο εργασίας δυσφήμησης- κάτι το οποίο η Ola απορρίπτει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.