Ομοσπονδιακός δικαστής της Νέας Υόρκης απέρριψε τη Δευτέρα 4 Αυγούστου την αίτηση αποφυλάκισης που είχε καταθέσει ο Diddy, εν αναμονή της ανακοίνωσης της ποινής του, τον Οκτώβριο.
Η απόφαση αυτή ακολούθησε λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση επιστολής της πρώην συντρόφου του, Βιρτζίνια «Τζίνα» Χουίν, η οποία ήταν ένα από τα θύματα στο κατηγορητήριο. Στην επιστολή της, η Χουίν απηύθυνε έκκληση στον δικαστή για την αποφυλάκιση του Κομπς, αναφέροντας ότι «θα μπορέσει έτσι να συνεχίσει να φροντίζει την οικογένειά του και να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του υπό την επίβλεψη του δικαστηρίου».
Προηγουμένως, στις 28 Ιουλίου, οι δικηγόροι του Κομπς είχαν ζητήσει να του επιτραπεί η αποφυλάκιση με εγγύηση 50 εκατομμυρίων δολαρίων, αίτημα που απορρίφθηκε. Ο ράπερ έχει κριθεί ένοχος για μεταφορά προσώπων με σκοπό την πορνεία, ενώ απαλλάχθηκε από τις σοβαρότερες κατηγορίες περί sex trafficking και συνωμοσίας εκβιασμού, για τις οποίες οι συνήγοροί του είχαν ζητήσει άμεση αποφυλάκιση – αίτημα που επίσης απορρίφθηκε.

































