Άρνηση Μαδρίτης να ανοίξει τα σύνορά της σε ταξιδιώτες από Μαρόκο, Αλγερία και Κίνα

Στο πλαίσιο των προστατευτικών μέτρων για τον περιορισμό της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού, η Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα ανοίξει τα σύνορά της για τους ταξιδιώτες από την Αλγερία, το Μαρόκο και την Κίνα εφόσον οι χώρες αυτές δεν επιτρέπουν την είσοδο στους Ισπανούς.

Το διάταγμα που θα επιτρέπει το άνοιγμα των συνόρων της Ισπανίας στις 15 χώρες που περιλαμβάνονται στον ασφαλή κατάλογο που δημοσίευσε στις 30 Ιουνίου η ΕΕ θα τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυκτα «τη νύκτα της Παρασκευής προς Σάββατο», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας.

Ωστόσο το «πράσινο φως» δεν θα δοθεί σε όλες τις χώρες αφού «στις περιπτώσεις της Κίνας, του Μαρόκου και της Αλγερίας, το άνοιγμα των συνόρων εξαρτάται από την αντίστοιχη ενέργεια των χωρών αυτών και το άνοιγμα των δικών τους συνόρων στους κατοίκους της Ισπανίας», διευκρίνισε επίσης το υπουργείο.

Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι κλειστά θα παραμείνουν και τα συνοριακά φυλάκια στη Θέουτα και τη Μελίγια, τους δύο ισπανικούς θύλακες στο Μαρόκο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.