Άρπαξε διαμάντια αξίας εκατομμυρίων ευρώ αντικαθιστώντας τα με βότσαλα

Μια γυναίκα έκλεψε διαμάντια αξίας 4,2 εκατομμυρίων λιρών από πολυτελές κοσμηματοπωλείο του Λονδίνου, παριστάνοντας την ειδικό στους πολύτιμους λίθους και βάζοντας στη θέση τους διακοσμητικά βότσαλα κήπου.

Η Lulu Lakatos, που εμφανίστηκε ως εμπειρογνώμονας και δήθεν ήθελε να εκτιμήσει επτά διαμάντια στον εκθεσιακό χώρο Boodles της οδού New Bond Street στο κεντρικό Λονδίνο, ξεσκεπάστηκε και εν τέλει οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη, σύμφωνα με τον Guardian.

Τα κοσμήματα είχαν τοποθετηθεί σε μια καλά σφραγισμένη θήκη και έπρεπε να κρατηθούν στο θησαυροφυλάκιο του κοσμηματοπωλείου εν αναμονή της επικείμενης πώλησής τους. Αλλά όταν η θήκη άνοιξε, αφού ο εμπειρογνώμονας διαμαντιών του Boodles υποπτευόταν ότι κάτι δεν πάει καλά, μέσα βρέθηκαν επτά μικρά βότσαλα αντί για διαμάντια.

Η 60χρονη Lakatos που γεννήθηκε στη Ρουμανία αλλά ζούσε στη Γαλλία, αρνείται την κλοπή που έγινε αντιληπτή τον Μάρτιο του 2016.

Τον Φεβρουάριο του 2016 ο ιδιοκτήτης του Boodles επικοινώνησε με έναν Ισραηλινό άντρα με το όνομα “Simon Glas”, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ενδιαφερόταν να αγοράσει τα διαμάντια υψηλής αξίας ως επένδυση.

Οι δυο τους συναντήθηκαν στο Μονακό ένα μήνα αργότερα, όπου ο ιδιοκτήτης γνωρίστηκε με τον υποτιθέμενο επιχειρηματικό εταίρο του Glas, έναν Ρώσο που ονομάζεται «Αλεξάντερ», και η πώληση των επτά διαμαντιών υψηλής αξίας συμφωνήθηκε μετά από περαιτέρω συζητήσεις.

Η Lakatos φέρεται να ήταν η γυναίκα που παρουσιάστηκε ως εκτιμητής κοσμημάτων, με το όνομα «Άννα», επισκέφθηκε το Boodles στις 10 Μαρτίου 2016.

Συνοδεύτηκε από τον ιδιοκτήτη στην αίθουσα συσκέψεων του κοσμηματοπωλείου μαζί με την εμπειρογνώμονα της επιχείρησης. Η Lakatos εξέτασε και ζύγισε τα διαμάντια προτού τα τυλίξει μεμονωμένα σε χαρτοπετσέτες και τα βάλει μέσα σε αδιαφανή κουτιά, τα οποία τοποθετήθηκαν σε μια τσάντα με φερμουάρ που στη συνέχεια κλείστηκε με λουκέτο.

Εκτιμάται ότι η Lakatos έβαλε τότε την κλειδωμένη θήκη μέσα στη δική της τσάντα, όταν ο ιδιοκτήτης πήγε στον επάνω όροφο για να μιλήσει στο τηλέφωνο με τον δήθεν Ρώσο αγοραστή.

Ο εμπειρογνώμονας του κοσμηματοπωλείου της είπε να βάλει την τσάντα πίσω στη θέση της. Φαίνεται ότι αυτό που συνέβη ήταν ότι αντικαταστάθηκε η τσάντα με μια άλλη πανομοιότυπη.

Δύο άλλες γυναίκες, που περίμεναν μέσα σε ένα κοντινό μαγαζί, περπατούσαν δίπλα της καθώς αυτόπτες μάρτυρες την είδαν να τοποθετεί ένα πορτοφόλι σε μια από τις τσάντες τους.

Η Lakatos, που ζούσε στο Σαιν-Μπριέκτης της βορειοδυτικής Γαλλίας, άλλαξε τα ρούχα της σε δημόσια τουαλέτα πριν φύγει από το Λονδίνο με το Eurostar χρησιμοποιώντας το δικό της διαβατήριο.

Η Lakatos συνελήφθη στη Γαλλία με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους πριν εκδοθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η δίκη συνεχίζεται.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.