Μπλερ: Ψηφίζω Εργατικούς, αλλά θα κερδίσει η Μέι

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου μεταξύ 1997 και 2007 Τόνι Μπλερ δήλωσε ότι το Συντηρητικό Κόμμα της Τερέζα Μέι θα κερδίσει τις εκλογές της 8ης Ιουνίου, αν και ο ίδιος θα μείνει πιστός στο κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα.

Ο κ. Μπλερ, ωστόσο, απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα στο εάν θεωρεί ότι ο νυν ηγέτης των Εργατικών, ριζοσπάστης αριστερός Τζέρεμι Κόρμπιν, είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να ηγηθεί της χώρας.

Λόγω μάλιστα της διαφοράς που δίνουν οι δημοσκοπήσεις μεταξύ των Συντηρητικών και των Εργατικών, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι η καλύτερη στρατηγική για το Εργατικό Κόμμα θα ήταν να πολιτευθεί ζητώντας την ενίσχυσή του ώστε να είναι «ισχυρή αντιπολίτευση» και όχι να υποδύεται ότι μπορεί να κερδίσει τις συγκεκριμένες εκλογές.

Ο κ. Μπλερ έχει επικριθεί για προγενέστερες δηλώσεις του, με τις οποίες είχε σημειώσει ότι το βασικό σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές είναι να εκλεγούν όσο το δυνατόν περισσότεροι φιλοευρωπαίοι βουλευτές, ασχέτως κομματικής προέλευσης, άποψη που θεωρώθηκε ότι αποδυναμώνει τους Εργατικούς.

Ο ίδιος είχε πρωταγωνιστήσει στη στροφή του Εργατικού Κόμματος προς το Κέντρο και τις σοσιαλφιλελεύθερες πολιτικές του «Τρίτου Δρόμου», που προσομοίαζαν στο Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ και ενέπνευσαν αργότερα πολιτικούς όπως ο τέως πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι ή ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.