Brexit: Οι Εργατικοί κατηγορούν τη Μέι ότι δεν συμβιβάζεται

Πυρά εναντίον της Τερέζα Μέι εξαπολύουν για μία ακόμη φορά οι Εργατικοί κατηγορώντας της ότι δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε ουσιαστικές αλλαγές στη συμφωνία της για το Brexit. Μέι και Εργατικοί κάθησαν ξανά χθες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με την ελπίδα ότι θα ξεπεραστεί το αδιέξοδο και θα βρεθεί μία λύση ώστε η χώρα να αποφύγει τη συμμετοχή της στις ευρωεκλογές.

Οι Βρυξέλλες έδωσαν μία ακόμη ανάσα στους Βρετανούς βουλευτές παρατείνοντας το Brexit έως τις 31 Οκτωβρίου, με την προϋπόθεση ότι θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές του Μαΐου. Σε κάθε περίπτωση, το Λονδίνο διατηρεί το δικαίωμα να αποχωρήσει νωρίτερα, εφόσον η συμφωνία αποχώρησης, στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση της Μέι με τους Ευρωπαίους ηγέτες έπειτα από δύο χρόνια διαπραγματεύσεων θα πάρει το πράσινο φως από το κοινοβούλιο.

Οι διακομματικές διαπραγματεύσεις για το Brexit άρχισαν ξανά χθες, έπειτα από μία σύντομη διακοπή λόγω του Πάσχα. Πηγές της «Guardian» ωστόσο από το στρατόπεδο των Εργατικών, υποστηρίζουν ότι η Ντάουνινγκ Στριτ δεν προτίθεται να συμφωνήσει σε αλλαγές στην πολιτική διακήρυξη, το κείμενο που συνοδεύει τη συμφωνία αποχώρησης, και ορίζει τη μελλοντική εμπορική σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αμέσως μετά τις συναντήσεις, ο Τζέρεμι Κόρμπιν μίλησε ξεκάθαρα για την άρνηση της κυβέρνησης να συμβιβαστεί σε βασικά ζητήματα, όπως η συμμετοχή στην τελωνειακή ένωση, τονίζοντας την ανάγκη να υππάρξει αλλλαγή προσέγγισης από την κυβέρνηση. «Δεν μπορούν να επανλαμβάνουν όσα ήδη με έμφαση έχουν απορριφθεί τρεις φορές από το κοινοβούλιο», τόνισε.

Η Ντάουνινγκ Στριτ από την πλευρά της κατηγορεί το Εργατικό Κόμμα για καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.