Χ. Μίτσκοσκι: Επιζήμια για «τα εθνικά συμφέροντα» η Συμφωνία των Πρεσπών

Επιζήμια για «τα εθνικά συμφέροντα της “Μακεδονίας”» χαρακτήρισε για ακόμη μία φορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (VMRO-DPMNE) της ΠΓΔΜ, Χριστιάν Μιτσκόσκι, απαντώντας στην επιστολή πίεσης από τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών, Γουές Μίτσελ.

«Αυτή η συμφωνία είναι επιζήμια για τα συμφέροντα του έθνους και της πατρίδας μου και ως εκ τούτου είναι απαράδεκτη για το VMRO-DPMNE και τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”, κάτι που φάνηκε και στο πρόσφατο δημοψήφισμα», υπογράμμισε ο Μιτσκόσκι.

Παράλληλα, ευχαρίστηκε τον κ. Μίτσελ για την υποστήριξη που παρέχει στην ΠΓΔΜ όσον αφορά την πορεία της Ευρω-Ατλαντικής ενσωμάτωσης, σημείωσε ωστόσο ότι «πολύ σύντομα η “Δημοκρατία της Μακεδονίας” θα είναι μέρος της οικογένειας του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αλλά ως ένα περήφανο και αξιοπρεπές έθνος και όχι ταπεινωμένο και ντροπιασμένο».

«Η συμφωνία έχει απορριφθεί σε δημοψήφισμα από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών», πρόσθεσε ο αρχηγός του VMRO, προσθέτοντας ότι «καταργεί (σ.σ. η συμφωνία) όλα τα κεκτημένα δικαιώματα της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.