Χάρη σε… δύο γαλοπούλες απένειμε ο Τραμπ

Την παράδοση που θέλει τον πρόεδρο των ΗΠΑ να απονέμει χάρη σε μια τυχερή γαλοπούλα λίγο πριν από την Ημέρα των Ευχαριστιών τήρησε και ο Ντόναλντ Τραμπ, μια κίνηση που… δεν αναμένεται να προκαλέσει επικρίσεις από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Πρόκειται για μία τελετή που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην προεδρική κατοικία εδώ και αρκετές δεκαετίες, αποτελώντας παράδοση για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η Ημέρα των Ευχαριστιών σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και είναι συνδεδεμένη με την κατανάλωση γαλοπούλας.

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μελάνια και τον γιο τους, Μπάρον, ο κ. Τραμπ μετέβη στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου και έδωσε χάρη σε δύο γαλοπούλες, οι οποίες ακούν στα ονόματα Ντράμστικ και Γουίσμπον.

Ο κ. Τραμπ αναφέρθηκε μάλιστα στον προκάτοχό του, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος πέρσι είχε απονείμει χάρη σε δύο ακόμη γαλοπούλες, τον Τέιτερ και τον Τοτ.

«Όπως ξέρετε, ανέλαβα δράση για να ανατρέψω ορισμένες από τις αποφάσεις του προκατόχου μου. Ωστόσο, όπως με ενημέρωσε η νομική υπηρεσία του Λευκού Οίκου, η χάρη στον Τέιτερ και τον Τοτ δεν γίνεται να ανακληθεί», είπε χαριτολογώντας ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving) αποτελεί μια ετήσια παραδοσιακή γιορτή στη Βόρεια Αμερική. Με τη συγκεκριμένη γιορτή, απονέμονται ευχαριστίες προς τον Θεό για τα αγαθά που αποκόμισε ο καθένας στο τέλος της σοδειάς.

Η πρώτη Ημέρα των Ευχαριστιών εορτάστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα σε περιοχές του σημερινού Καναδά, ενώ από τις αρχές του 17ου αιώνα άρχισε να γιορτάζεται και σε περιοχές των σημερινών ΗΠΑ.
Στον Καναδά η Ημέρα των Ευχαριστιών γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Δευτέρα του Οκτωβρίου, ενώ στις ΗΠΑ την τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.