Covid-19: Μέτρα ενάντια στον πανικό ενώ οι μάσκες αποτελούν είδος προς εξαφάνιση

Είδος υπό άμεση εξαφάνιση αποτελούν μάσκες και άλλου είδους προστατευτικός εξοπλισμός προειδοποίησε χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμούς Υγείας, γεγονός που οφείλεται προφανώς στον πανικό που διασπείρεται ίσως και ταχύτερα από τον Covid-19, αλλά αποτελεί πλέον σοβαρό κίνδυνο και για τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες υγείας. «Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τον Covid-19, εάν δεν προστατεύσουμε τους ανθρώπους αυτούς», τόνισε ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους απευθύνοντας έκκληση σε εταιρείες και κυβερνήσεις να αυξήσουν την παραγωγή του προστατευτικού εξοπλισμού.

Η Γαλλία επιτάσσει τις μάσκες

Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα των σοβαρών ελλείψεων που έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις, οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν χθες ότι επιτάσσουν από τώρα και για τους επόμενους μήνες όλες τις μάσκες. Στόχος είναι να διατίθενται αφενός στους ασθενείς, που όντως τις χρειάζονται για να μη διασπείρουν τον ιό, όπως και σε όσους εργάζονται στον τομέα της υγείας, εξήγησε ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στο Twitter.

Η ανακοίνωση του Μακρόν πραγματοποιήθηκε καθώς το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τον τέταρτο θάνατο στη χώρα από τον κοροναϊό, έναν 92χρονο άνδρα από τη Βρετάνη. Συνολικά στη Γαλλία έχουν καταγραφεί 204 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Αυστραλία: Αγορά χαρτιού υγείας με δελτίο

Σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης πρωτίστως του πανικού και δευτερευόντως των συνεπειών του, η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Αυστραλία αποφάσισε να διαθέτει στους καταναλωτές το χαρτί υγείας με δελτίο. Ειδικότερα, η αλυσίδα Woolwarths ανακοίνωσε ότι θέτει ως όριο τα τέσσερα πακέτα ανά άτομο, προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερους πελάτες να έχουν πρόσβαση σε χαρτι υγείας, καθώς τα ράφια των σούπερ μάρκετ αδειάζουν.

Στην Αυστραλία έχουν καταγραφεί 42 επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19, κυρίως μεταξύ των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου «Princess Diamond», το οποίο παρέμεινε επί ημέρες σε καραντίνα στο λιμάνι Γιοκοχάμα στην Ιαπωνία.

Τα κρούσματα παγκοσμίως σήμερα

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων εξαιτίας του νέου κοροναϊού φθάνει σήμερα τις 3.190, ενώ περισσότεροι από 93.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί σε περισσότερες από 80 χώρες. Στην Κίνα καταγράφηκαν 38 νέοι θάνατοι, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 2.981 και των επιβεβαιωμένων κορυσμάτων στα 80.270.

Η Νότια Κορέα, η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα εκτός Κίνας, ανέφερε 516 νέα την Τετάρτη (5.328 συνολικά). Στην Ινδία, 15 Ιταλοί πολίτες διαγνώστηκαν θετικοί στον Covid-19, ενώ νέα κρούσματα καταγράφονται επίσης στην Ιαπωνία και τη Νέα Ζηλανδία.

Στις ΗΠΑ, όπου καταγράφονται περισσότερα από 100 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ένας υπάλληλος της Amazon διαγνώστηκε θετικός στον νέο κοροναϊό στο Σιάτλ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.