Covid-19: Πάνω από 100.000 κρούσματα παγκοσμίως- Η εικόνα ανά την Ευρώπη

Υπερβαίνουν πλέον τα 100.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19 ανά τον πλανήτη, σύμφωνα με καταμέτρηση του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, που στηρίζεται στις επίσημες ανακοινώσεις των αρχών.

Στην Ευρώπη έχει σημάνει συναγερμός καθώς τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται σε αρκετές χώρες. Στη Γαλλία ακόμη δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων από τον νέο κορωνοϊό στους εννέα. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα αυξήθηκε κατά 154 φθάνοντας τα 577, ανέφερε το υπουργείο Υγείας στην ιστοσελίδα του.

Στη Βρετανία συνολικά 163 άνθρωποι έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό και ένας άνθρωπος έχει πεθάνει. Ορισμένα βρετανικά ΜΜΕ ανέφεραν νωρίτερα σήμερα ότι υπήρξε και δεύτερος θάνατος, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως. Εν τω μεταξύ δύο μέλη του προσωπικού της British Airways βρέθηκαν θετικά στον Covid-19, έχουν απομονωθεί και αναρρώνουν κατ΄οίκον.

Στην Ολλανδία, ο επιβεβαιωμένος αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σήμερα στα 128, από 82 χθες, δήλωσαν οι υγειονομικές αρχές. Η χώρα κατέγραψε και τον πρώτο θάνατο από τον ιό. Πρόκειται για έναν 86χρονο, που κατέληξε σε νοσοκομείο του Ρότερνταμ.

Στην Ελβετία, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν διαγνωστεί με τον νέο κοροναϊό αυξήθηκε στους 210, δήλωσε ο Ντάνιελ Κοχ, επικεφαλής (του τμήματος) μολυσματικών ασθενειών στην εθνική υπηρεσία δημόσιας υγείας, σε συνέντευξη Τύπου στη Βέρνη. Στη χώρα έχει καταγραφεί ένας θάνατος από τον ιό.

H χώρα που έχει πληγεί βεβαίως περισσότερο από κάθε άλλη στην ήπειρο είναι η Ιταλία. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα έως και το βράδυ της Πέμπτης, η γειτονική χώρα μετράει 148 νεκρούς από τον Covid-19. Τα κρούσματα ανέρχονται σε 3.858. Εξ αυτών οι 1.790 νοσηλεύονται, με τους 351 σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.