Covid-19: Περισσότεροι από 42.000 οι νεκροί παγκοσμίως

Περισσότεροι από 42.000 άνθρωποι (42.332) έχουν χάσει τη ζωή τους και τουλάχιστον 859.556 έχουν προσβληθεί παγκοσμίως από τον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει το Παρατηρητηριο του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε τους Αμερικανούς ότι έχουν μπροστά τους δύο «πάρα πολύ οδυνηρές» εβδομάδες, ανακοινώνοντας παράλληλα πως τα μέτρα της λεγόμενης κοινωνικής αποστασιοποίησης παρατείνονται ως την 30ή Απριλίου, καθώς ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού γίνεται ολοένα πιο βαρύς στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Johns Hopkins, ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ διπλασιάστηκε μέσα σε τρεις ημέρες, ξεπερνώντας τις 4.000. Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 4.076 θάνατοι, έναντι 2.010 το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε το πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου, σύμφωνα με τη Wall Street Journal αναμένουν ότι ο απολογισμός της πανδημίας στις ΗΠΑ θα μπορούσε να ανέλθει σε 100.000 έως 240.000 θανάτους.

Περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωής τους χθες τόσο στην Ισπανία όσο και την Ιταλία, όπου καταγράφονται και τα περισσότερα κρούσματα στην Ευρώπη, ενώ «πολύ σοκαριστική» χαρακτήρισε η βρετανική κυβέρνηση την ταχύτατη αύξηση των θανάτων από τον κορωνοϊό στη χώρα. Συγκεκριμένα, στη Βρετανία, οι θάνατοι αυξήθηκαν από 381 σε 1.408 τις τελευταίες 24 ώρες – αύξηση 27%.

Στην Ινδία, αξιωματούχοι προσπαθούν να εντοπίσουν τους συμμετέχοντες από ένα θρησκευτικό φεστιβάλ, όπου φαίνεται ότι υπήρξε μεγάλη διασπορά του Covid-19.

Δραματική αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων καταγράφηκε σε μία μόλις ημέρα και στην Τουρκία. Ειδικότερα, χθες ο αριθμός των ασθενών του Covid-19 έφθασε τις 13.531 από 2.704 τη Δευτέρα, ενώ ο αριθμός των νεκρών έφθασε από τους 46 στους 214.

Η Ιαπωνία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης, παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς το ποσοστό των λοιμώξεων συνεχίζει να αυξάνεται.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.