Δέχθηκε απειλητικό σημείωμα για να σταματήσει να περπατάει ξυπόλητη στο σπίτι της

Όλοι μας λίγο πολύ κάποια στιγμή έχουμε ζήσει δυσάρεστα περιστατικά με γείτονες, ειδικά εάν μένουμε σε πολυκατοικία. Είτε έχοντας βρεθεί στη θέση εκείνου που δέχεται παρατηρήσεις, πολλές φορές χωρίς κανέναν λόγο, είτε ακούγοντας φασαρία από διπλανά η διαμερίσματα επάνω ορόφων, πχ, όταν κάποιοι σέρνουν έπιπλα η χτυπούν πόρτες και ντουλάπια σε ώρες κοινής ησυχίας.

Μία γυναίκα από τη Γερμανία όμως δεν περίμενε με τίποτα ότι θα δεχόταν απειλές για να σταματήσει να περπατάει… ξυπόλητη μέσα στο σπίτι της!

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα Mirror, ο γείτονας μίας γυναίκας της έστειλε ένα θυμωμένο σημείωμα, με το οποίο της ζητούσε να σταματήσει να περπατάει ξυπόλητη, αλλιώς θα καλούσε την αστυνομία.

Η γυναίκα έμεινε άφωνη όταν έλαβε το σημείωμα από τον γείτονά της, ο οποίος της παραπονέθηκε ότι έχει προκαλέσει αναστάτωση στην πολυκατοικία περπατώντας ξυπόλητη μέσα στο σπίτι της.

Η μπερδεμένη ένοικος μοιράστηκε την φωτογραφία από το σημείωμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το σημείωμα, το οποίο ανέβηκε στο Reddit, αναφερόταν επίσης στο Ruhezeit, ή “ωρές ησυχίας”, που ισχύουν στη Γερμανία και είναι οι ώρες κατά τις οποίες οι άνθρωποι είναι υποχρεωμένοι να μην κάνουν θόρυβο.

Οι κανόνες του Ruhezeit ισχύουν τις εβδομαδιαίες νύχτες μετά τις 22:00 και μέχρι τις 06:00 το επόμενο πρωί, ενώ τηρούνται όλη την ημέρα τις Κυριακές.

Το σημείωμα έγραφε: «Σταματήστε να περπατάτε ξυπόλητη. Εάν συνεχίσετε να το κάνετε αυτό και ειδικά κατά τη διάρκεια της νυχτερινής “σιωπής” θα καλέσω την αστυνομία».

Η γυναίκα συνόδευσε την φωτογραφία με την φράση «Αναπνεύστε. Φανταστείτε να έχετε το θράσος να περπατάτε ξυπόλητος μέσα στο διαμέρισμά σας»!

Στα σχόλια έσπευσαν να την υπερασπιστούν αρκετοί, που πραγματικά δήλωναν μπερδεμένοι από το σημείωμα που έλαβε η γυναίκα χωρίς να μπορούν να καταλάβουν γιατί ενοχλεί όταν κάποιος περπατάει ξυπόλητος.

Ένα άτομο είπε: «Πώς μπορεί κάποιος να κάνει περισσότερο θόρυβο ξυπόλητος παρά με παπούτσια;»

Άλλοι αστειευόμενοι της πρότειναν να λάβει τις συμβουλές του γείτονά της και να κυκλοφορεί μόνο με «μεγάλες χοντρές μπότες», όπως έγραψε ένα άτομο: «Μπορείς να αγοράσεις μεγάλες χοντρές goth μπότες με αλυσίδες και περπάτα με αυτές».

Άλλοι πάλι μοιράστηκαν τις δικές τους εμπειρίες με γείτονες παραπονούμενοι για θόρυβο.

Κάποιος δημοσίευσε: «Ναι, έχω υπάρξει στη θέση σου. Ορκίζομαι ότι δεν έκανα τίποτα θορυβώδες. Χρησιμοποιούσα την τουαλέτα και άνοιγα ντουλάπια, τίποτα το ασυνήθιστο. Επίσης, δεν άκουσα ποτέ θορύβους από πάνω μου. Ωστόσο, οι γείτονες κάτω από μένα ήταν τόσο πεπεισμένοι ότι τα επίπεδα θορύβου μου τη νύχτα ήταν αφόρητα. Στην πραγματικότητα συνέχισαν να τηλεφωνούν στον ηλικιωμένο ιδιοκτήτη μου στη μέση της νύχτας για να παραπονεθούν για μένα. Τελικά έσπασα το μισθωτήριο, γιατί δεν μπορούσα να το αντέξω και ο ιδιοκτήτης μου είπε ότι πουλά το μέρος επειδή, με την επιδείνωση της υγείας του, δεν άντεχε άλλο τέτοιο τρόμο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.