Διερευνητική συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί

Με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί συναντάται σήμερα στις 10.00 το πρωί ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, σε μια διερευνητική επαφή για το κατά πόσο ο κ. Ακιντζί είναι έτοιμος για την επανέναρξη του διαλόγου.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί παρουσία της ειδικής αντιπροσώπου του γ.γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, στην οικία της.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου η συνάντηση περιγράφεται ως προκαταρκτική εκτός του πλαισίου των διαπραγματεύσεων.

«Αλλά από την πλευρά του Προέδρου της Δημοκρατίας υπάρχει η προσδοκία και η επιδίωξη να μπορέσει να βοηθήσει αυτή η συνάντηση – αφού γίνουν κάποιες συνεννοήσεις με τον κ. Ακιντζί σε ένα ελεύθερο διάλογο – για την επανέναρξη της διαπραγμάτευσης που είναι ο ουσιαστικός στόχος αυτή τη στιγμή», είπε.

Ουσιαστικές εξελίξεις στο Κυπριακό, πάντως, όπως αναφέρει η philenews.com, αναμένονται από τις προσωπικές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες που θα έχει η ειδική απεσταλμένη του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ στις 31 Οκτωβρίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.