Μια νοσοκόμα στην Ιαπωνία παραδέχτηκε στην αστυνομία ότι έχει δηλητηριάσει περισσότερους από 20 ασθενείς για να επισπεύσει τον θάνατό τους επειδή απεχθανόταν να είναι εκείνη που ανακοινώνει σε συγγενείς ότι οι αγαπημένοι τους απεβίωσαν και να αποφύγει το θρήνο τους.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, η 31χρονη Αγιούμι Κουμπόκι, στόχοι της αποτελούσαν μόνο όσοι πίστευε ότι ήταν ετοιμοθάνατοι ώστε να αποφύγει όλη την διαδικασία της ανακοίνωσης του θανάτου τους στην οικογένεια.

Η 31χρονη συνελήφθη το περασμένο σαββατοκύριακο ως ύποπτη για το θάνατο ενός 88χρονου, στον ορό του οποίου φέρεται να έβαλε απολυμαντικό. Ο 88χρονος δεν αποτελεί το μόνο περιστατικό, αφού σύμφωνα με την αστυνομία έχει δηλητηριάσει και πολλούς άλλους στην περίοδο δύο μηνών. Η ίδια παραδέχεται μόνο 20 περιστατικά.

Η έρευνα που ακολούθησε ανέδειξε ίχνη χημικών στη στολή της αλλά και τρύπες σε αχρησιμοποίητους ορούς, οι οποίοι ήταν αποθηκευμένοι στο χώρο των νοσοκόμων, κάτι που κίνησε τις υποψίες στις αρχές ότι εκείνη ευθύνεται για τους θανάτους.