Ε.Ε.: Διορία έως τα μεσάνυχτα στον Τζόνσον να υποχωρήσει στο Brexit

Διορία έως τα μεσάνυχτα έθεσε στον Μόρις Τζόνσον ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε. Μισέλ Μπαρνιέ, προκειμένου να συμμμορφωθεί στις απαιτήσεις της Ε.Ε. και να συμφωνήσει σε ένα τελωνειακό σύνορο στη Θάλασσα της Ιρλανδίας, ειδεμή θα επιστρέψει στη Βουλή των Κοινοτήτων με άδεια χέρια.

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται η «Guardian», ο Μπαρνιέ ενημέρωσε τους Ευρωπαίους υπουργούς ότι είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να υπογραφεί συμφωνία από τους Ευρωπαίους ηγέτες στη σύνοδο την Πέμπτη – και κατά συνέπεια πριν από την έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων, το Σάββατο.

Εκκρεμεί το νομικό κείμενο από τους Βρετανούς διαπραγματευτές, επεσήμανε ο Μπαρνιέ στους υπουργούς στο Λουξεμβούργο, επισημαίνοντας ότι οι συζητήσεις θα πρέπει να συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε. εκτιμούσε ότι η συμφωνία είναι δύσκολη, πλην όμως εφικτή, υπογραμμίζοντας βέβαια με νόημα ότι τώρα είναι η ώρα «οι καλές προθέσεις να μετουσιωθούν σε ένα νομικό κείμενο».

Παράλληλα συνεχίζονται οι ζυμώσεις στο Λονδίνο, όπου ο Τζόνσον βρίσκεται πολύ κοντά στον στόχο του να εξασφαλίσει την πλειοψηφία που χρειάζεται στο βρετανικό κοινοβούλιο για να περάσει τη συμφωνία του.

Τουλάχιστον όσον αφορά του ευρωσκεπτικιστές Τόρις, αναφέρει η «Guardian», υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να στηρίξουν τη συμφωνία του Τζόνσον, κυρίως υπό τον φόβο ότι το Εργατικό Κόμμα θα κινηθεί στη γραμμή του δεύτερου δημοψηφίσματος και όχι των εκλογών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.