Αιχμές, αλλά και έκκληση για διάλογο στη Μαδρίτη από τον Πουτζντεμόν

Έκκληση στην Μαδρίτη να εγκαταλείψει τις προσπάθειες για δίωξη των ηγετών του αυτονομιστικού κινήματος της Καταλονίας απηύθυνε ο πρώην πρόεδρος της περιοχής, Κάρλες Πουτζντεμόν μετά την απελεύθερωσή του από τη γερμανική φυλακή, όπου κρατείτο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το προέβαλε και σχετικά πλάνα, μετά την απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 75.000 ευρώ, ο Πουτζντεμόν ευχαρίστησε τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και εν μέσω εκδηλώσεων θαυμασμού από υποστηρικτές του με καταλανικές σημαίες είπε: «Ζητώ την άμεση αποφυλάκιση όλων των συντρόφων μου από τις ισπανικές φυλακές. Είναι ντροπή για την Ευρώπη να έχει πολιτικούς κρατούμενους. Επιτέλους έφθασε η ώρα για διάλογο».

Υπενθυμίζεται ότι χθες δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για την έκδοσή του στην Ισπανία με την κατηγορία της εξέγερσης, όπως ζητεί η Μαδρίτη, αλλά έκρινε ότι η έκδοσή του είναι πιθανή βάσει της κατηγορίας περί κατάχρησης δημοσίου χρήματος.

Ο Γερμανός δικηγόρος του, Βόλφγκανγκ Σόμπουργκ, δήλωσε ότι θα συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα, ώστε οι δκαστές να απορρίψουν την εκδοσή του και με την κατηγορία περί κατάχρησης δημοσίου χρήματος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.