Εκκένωση χώρων στη Μόσχα από 20.000 ανθρώπους λόγω απειλής για βόμβες

Οι επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας ταχείας επέμβασης εκκένωσαν 20 κτήρια στη Μόσχα, μετά τις πληροφορίες ότι σε αυτά έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικοί μηχανισμοί οι οποίο έχουν προγραμματισθεί να εκραγούν, μετέδωσε το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο πηγή των δυνάμεων ταχείας επέμβασης.

Συνολικά απομακρύνθηκαν περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι από 20 κτηριακές εγκαταστάσεις και δημόσιους χώρους της ρωσικής πρωτεύουσας, ανέφερε η πηγή, με βάση κάποιες πρώτες εκτιμήσεις.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εκκενώθηκαν τα εμπορικά κέντρα, «Αμφίπολης Σίτι», «Μετρόπολις» , «Γκόραντ», «Σέλκοβο», «Φεστιβάλ», «Βαρσάφσκι», «GUM», «Κοζέβνικι» και άλλα. Ελέγχονται επίσης οι τρεις σιδηροδρομικοί σταθμοί, του Κιέβου του Λένινγκραντ και του Καζάν, ενώ εκκενώθηκε και το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Σέτσενοφ.

Οι αρχές ασφαλείας της Μόσχας επισημαίνουν ότι όλοι οι χώροι ελέγχονται με την βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων στον εντοπισμό εκρηκτικών, όπως και ότι όλα τα απειλητικά τηλεφωνήματα για την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στις εν λόγω κτιριακές εγκαταστάσεις έγιναν ταυτόχρονα, ενώ τα τηλεφωνήματα συνεχίζονται.

«Προφανώς, όλα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια τηλεφωνική τρομοκρατία, αλλά παρ’ όλα αυτά όλες οι απειλές πρέπει να ελεγχθούν» , δήλωσε η ίδια πηγή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.