Έκκληση Γκουτέρες για τερματισμό των επιθέσεων στην Υεμένη

Έκκληση προς όλα τα μέρη να «σταματήσουν όλες τις επιθέσεις, αεροπορικές και χερσαίες» στην Υεμένη απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες την Κυριακή.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπός του Στεφάν Ντουζαρίτς, ο γ.γ. του ΟΗΕ είναι «βαθιά ανήσυχος» για την αναζωπύρωση των συγκρούσεων και των αεροπορικών επιδρομών στη Σαναά και σε άλλες περιοχές της Υεμένης τις τελευταίες ημέρες. «Οι μάχες προκάλεσαν δεκάδες θανάτους και εκατοντάδες τραυματισμούς, συμπεριλαμβανομένων αμάχων» ενώ «οι εχθροπραξίες εμποδίζουν τη διακομιδή τραυματιών από τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας και απαγορεύουν στον πληθυσμό να βγει έξω για να αγοράσει τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης» προστίθεται στην ανακοίνωση.
«Αυτή η νέα ανάφλεξη των βίαιων επεισοδίων δεν θα μπορούσε να συμβεί σε χειρότερη στιγμή για τον λαό της Υεμένης που ήδη είναι αντιμέτωπος με τη σοβαρότερη ανθρωπιστική κρίση του κόσμου», τονίζεται στην ανακοίνωση και διευκρινίζεται ότι ο αποκλεισμός που έχουν επιβάλει τα κράτη της συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας δεν έχει ακόμη αρθεί πλήρως, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των Ηνωμένων Εθνών.
Στη σύρραξη στην Υεμένη έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 8.750 άνθρωποι από τον Μάρτιο του 2015 και την επέμβαση του Ριάντ και των συμμάχων του στον πόλεμο υπέρ της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης, η οποία έχει καταφύγει στο νότιο τμήμα της χώρας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.