Έκλεισε ο εναέριος χώρος του Βελγίου λόγω τεχνικού προβλήματος

Το Βέλγιο έκλεισε τον εναέριο χώρο του σήμερα το απόγευμα, λόγω ενός προβλήματος φόρτωσης των δεδομένων που αφορούν τα σχέδια πτήσης των πολιτικών αεροσκαφών, ανακοίνωσε η Belgocontrol, η υπηρεσία ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας.

«Από τις 17.00 σήμερα (ώρα Ελλάδας) τα αεροσκάφη δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο του Βελγίου. Ορισμένα αεροπλάνα καθηλώθηκαν στο έδαφος, άλλα αναγκάστηκαν να προσγειωθούν», εξήγησε ο Αλέν Κνιμπς, ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας, υπογραμμίζοντας πως «παρακολουθούμε από κοντά την κατάσταση»/

Το κλείσιμο του εναέριου χώρου επηρεάζει έξι βελγικά αεροδρόμια καθώς και όλα τα αεροπλάνα που πετούν σε ύψος έως 8.000 μέτρων. Πάνω από το ύψος αυτό, τα αεροπλάνα τα διαχειρίζεται ο πύργος ελέγχου του Μάαστριχτ, στην Ολλανδία.

«Αυτό σημαίνει ότι ένα αεροσκάφος που συνδέει τη Δανία με την Ισπανία, για παράδειγμα, δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα γιατί πετά σε μεγάλο ύψος», διευκρίνισε ο Κνιμπς.

Το φετινό καλοκαίρι παρατηρούνται πολλά προβλήματα στον ενάεριο χώρο και τα αεροδρόμια πολλών χωρών. Εταιρείες όπως οι easyJet, Ryanair, IAG και Lufthansa αναγκάστηκαν να ακυρώσουν περισσότερες πτήσεις απ’ ότι συνήθως, λόγω απεργιών ή δυσμενών καιρικών συνθηκών. Την Τετάρτη παρουσιάστηκαν προβλήματα στις πτήσεις από και προς τη Βρετανία αφού ο πύργος ελέγχου του αεροδρομίου Χίθροου εκκενώθηκε λόγω συναγερμού για πυρκαγιά. Ταυτόχρονα, η εταιρεία British Airways αντιμετώπισε προβλήματα με το σύστημα πληροφορικής της.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.