Επεκτείνει το Ισραήλ τη χερσαία επίθεση στη Γάζα

Διευρύνονται και σήμερα οι επιχειρήσεις του Ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των οικογενειών των ομήρων για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Οι επιχειρήσεις επικεντρώνονται στη Χαν Γιουνίς, την οποία ο στρατός έχει περικυκλώσει ενώ συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί σε νότο και βορρά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν δεκάδες νεκροί και τραυματίες. Τουλάχιστον 15.523 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από την έναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών, εκ των οποίων το 70% είναι γυναίκες και παιδιά.
Συνάντηση θα έχουν στο μεταξύ, οι οικογένειες των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς με το πολεμικό συμβούλιο την Τετάρτη σύμφωνα με το OPEN και την Αδαμαντία Λιόλιου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι οικογένειες και στην οποία κατηγόρησαν τα μέλη του πολεμικού συμβουλίου ότι αρνούνται να τους ενημερώσουν για το μέλλον των διαπραγματεύσεων για την απελευθέρωση των αγαπημένων τους προσώπων.
Ο Ντάνιελ Λίφσιτζ, εγγονός της Γιόσεβεντ Λίφσιτζ και του Οντέντ Λίφσιτζ που απελευθερώθηκε από της Χαμάς, κάλεσε τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου πολέμου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου να επιστρέψουν στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων.
Ο ίδιος δήλωσε ότι οι οικογένειες θα κλιμακώσουν τις ενέργειές τους εάν αυτό δεν συμβεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.