«Επελαύνει» ο κορωνοϊός στην Ισπανία – Πάνω από 25.000 τα σημερινά κρούσματα

Στην Ισπανία, το Υπουργείο Υγείας κατέγραψε 25.595 νέες λοιμώξεις αυτήν την Παρασκευή, ενώ οι θάνατοι ανήλθαν σε 239 στην επίσημη καταμέτρηση.

Συνολικά 1.185.678 άτομα έχουν μολυνθεί και 35.878 έχουν πεθάνει από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που παρείχε το υπουργείο. Ο Υπουργός Υγείας, Σαλβαδόρ Ίλα, πιστεύει ότι δεν θα χρειαστούν κατ’οίκον περιορισμού.

Οι αυτόνομες κοινότητες της χώρας συνεχίζουν να υιοθετούν νέους περιορισμούς η πανδημία εξαπλώνεται. Περίπου 3.350 άτομα της Εθνικής Αστυνομίας και της Αστυνομικής Φρουράς, καθώς και μέλη των διαφόρων δημοτικών αστυνομικών, θα παρακολουθούν τις εξόδους της Κοινότητας της Μαδρίτης στην αργία των Αγίων Πάντων (σ.σ. αυτό το τριήμερ), η οποία είναι κλειστή στην περίμετρο έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Η υπουργός Άμυνας Μαργαρίτα Ρόμπλες συνέστησε στην περιοχή να ζητήσει τη συνεργασία περισσότερων στρατιωτικών. Η Γαλικία από την πλευρά της ανακοίνωσε το περιμετρικό κλείσιμο των μεγάλων πόλεων στην επικράτειά της από τις τρεις το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ και η Εξτρεμαδούρα έχει εγκρίνει μέτρα ελέγχου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.