Επίσημη επίσκεψη του Ινδού προέδρου στην Κύπρο

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Ινδίας, Ραμ Ναθ Κοβίντ, τον οποίο και υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως οι δύο χώρες προσπαθούν να ενδυναμώσουν τις σχέσεις τους, ενώ πρόσθεσε πως αποφασίστηκε όπως εξεταστούν νέοι τομείς συνεργασίας με την Ινδία.

Όπως ανέφερε, κατά τη συνομιλία που είχε με τον Ινδό ομόλογό του, συζητήθηκαν το Κυπριακό, διεθνή ζητήματα, η κλιματική αλλαγή, η αειφόρος ανάπτυξη, καθώς επίσης και η μετανάστευση.

Παράλληλα, ο Κύπριος πρόεδρος αναφέρθηκε στην υπογραφή των μνημονίων συνεργασίας στους τομείς (financial intelligence) οικονομικών πληροφοριών και περιβάλλοντος, ενώ σημείωσε πως συζήτησαν τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης της διπλωματικής συνεργασίας σε διεθνή φόρα.

Από την πλευρά του ο κ. Κοβίντ τόνισε πως οι δύο χώρες έχουν μια μακρά φιλία, ενώ είπε χαρακτηριστικά πως ο Μαχάτμα Γκάντι και ο Μακάριος, ευλόγησαν τη συνεργασία Κύπρου-Ινδίας.

Επεσήμανε πως με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας συζήτησαν τους τρόπους επέκτασης της συνεργασίας των δύο χωρών, ενώ διαβεβαίωσε τη στήριξη της Ινδίας στην επίλυση του Κυπριακού.

Τέλος, ανέφερε ότι στόχος της επίσκεψής του είναι η περαιτέρω εδραίωση και εμβάθυνση των σχέσεων, ιδιαίτερα στον οικονομικό και χρηματοοικονομικό τομέα.

Απόψε ο κ. Αναστασιάδης θα παραθέσει επίσημο δείπνο στον πρόεδρο της Ινδίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.