«Εργοστάσιο» μολότοφ ολόκληρη η Ουκρανία! Φτιάχνουν… καφάσια για να αντιμετωπίσουν τον εχθρό

Ήταν τη δεύτερη μέρα της εισβολής της Ρωσίας όταν το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας κάλεσε τους πολίτες όχι μόνο να πάρουν τα όπλα, αλλά να αρχίσουν να φτιάχνουν και μολότοφ για να αντιμετωπίσουν «τον εχθρό». Και εκείνοι, άκουσαν και άρχισαν να εκτελούν το σχέδιο!

Τις τελευταίες μέρες, πολλές περιοχές στην Ουκρανία έχουν μετατραπεί σε εργοστάσιο παραγωγής μολότοφ. Γυναίκες, άνδρες, νέοι, γέροι, όλοι, έχουν αναλάβει να φτιάξουν όσες περισσότερες βόμβες μπορούν για να αντιμετωπίσουν τις δυνάμεις της Ρωσίας.

Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες του Reuters από την πόλη Uzhhorod στη δυτική Ουκρανία: εκατοντάδες κόσμου, μαζεμένος σε έναν μεγάλο χώρο, κατασκευάζουν βόμβες μολότοφ και γεμίζουν… καφάσια!

       

Κάτι ανάλογο έγινε και το Σάββατο στο Ντνίπρο της κεντρικής Ουκρανίας! «Δασκάλες, δικηγόροι, νοικοκυρές, όλοι γεμίζουν μπουκάλια (για να φτιάξουν μολότοφ). Μου είπαν ότι προσπαθούν να μη σκέφτονται τι κάνουν. Δεν το επέλεξαν. Αλλά είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την πόλη τους» ανέφερε η Σάρα Ρέινσφορντ, ανταποκρίτρια του BBC στην ανατολική Ευρώπη.

Μολότοφ κατασκευάζονται και στην Οδησσό. «Αυτοί οι άνθρωποι είναι αλύγιστοι» έγραψε στο twitter ο πρώην πρέσβης της Ουκρανίας στην Αυστρία, Ολεξάντερ Σέρμπα.

«Ζητάμε από τους πολίτες να μας ενημερώνουν για τις κινήσεις του εχθρού, φτιάξτε βόμβες μολότοφ, εξουδετερώστε τον εχθρό!» ήταν ο μήνυμα που έστειλε την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας στους πολίτες της χώρας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.