Ερντογάν: Ανύπαρκτη η συμφωνία Ελλάδας και Αιγύπτου – Ξεκινάμε πάλι γεωτρήσεις

Έντονη ήταν η αντίδραση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, που υπεγράφη στο Κάιρο την Πέμπτη.

Ο Τούρκος πρόεδρος, μετά την επίσκεψή του στην Αγιά Σοφιά σήμερα, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, τόνισε ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου και τη χαρακτήρισε «ανύπαρκτη».

Όπως αναφέρει σε βίντεο που μετέδωσε το “Α News”, η Άγκυρα είχε σταματήσει τις προσπάθειες για εντοπισμό υδρογονανθράκων μετά από αίτημα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τη συμφωνία με τη Λιβύη ακόμη πιο αποφασισμένα.

«Η Μέρκελ μου ζήτησε να σταματήσω τις εργασίες γεώτρησης. Είπαμε, “εάν εμπιστεύεστε την Ελλάδα, τους άλλους, θα κάνουμε ένα διάλειμμα για μερικές εβδομάδες, αλλά δεν τους εμπιστευόμαστε”. Δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους και τώρα συνεχίσαμε αμέσως τις εργασίες γεώτρησης», δήλωσε μπροστά στις κάμερες.

Και… το κερασάκι στην «τούρτα»;

Αυτό που πρόσθεσε, λίγο πριν αποχωρήσει: «Ειδικά στις θαλάσσιες δικαιοδοσίες, δεν χρειάζεται καν να διαπραγματευτούμε με εκείνους που δεν έχουν δικαιώματα ή νόμους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.