Ερντογάν: Δεν αποχωρούμε από την Συρία

Οι τουρκικές δυνάμεις θα παραμείνουν στη Συρία «μέχρι το συριακό έδαφος να γίνει ασφαλές για όλους» διεμήνυσε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας πως «η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει καμία συμμαχία ή συνεργασία με ΗΠΑ, Ρωσία και Ιράν».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας πρόκειται σήμερα να έχει τηλεφωνική επαφή με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, εν μέσω του κλίματος πολέμου που καλλιεργούν κυρίως οι ΗΠΑ για τη Συρία.

Χθες ο Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, επισημαίνοντας πως θα παραμείνουν σε στενή επαφή.

Παράλληλα, ανεξάρτητα απ’ το «διπλωματικό πόλεμο» με αφορμή την υπόθεση Σκριπάλ, το Κρεμλίνο δίνει τη διαβεβαίωση ότι ο δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στον ρωσικό και τον αμερικανικό στρατό για τον συντονισμό των επιχειρήσεων των δύο πλευρών στη Συρία είναι «ενεργός».

Ο δίαυλος αυτός επικοινωνίας είναι μία ειδική τηλεφωνική γραμμή και στόχος της είναι ο συντονισμός των αμερικανικών και των ρωσικών επιχειρήσεων για την αποφυγή ατυχημάτων. Η γραμμή «βρίσκεται σε ενεργή κατάσταση και χρησιμοποιείται και από τις δύο πλευρές», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Υπενθυμίζεται ότι η στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στο Αφρίν διανύει τον τέταρτο μήνα της.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.