Ερντογάν: Επίθεση του Τούρκου προέδρου στην ηγεσία της Ελλάδας και της Γαλλίας

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε σήμερα “άπληστους και ανίκανους” τους ηγέτες της Γαλλίας και της Ελλάδας, μεσούσης της έντασης μεταξύ της Άγκυρας, της Αθήνας και του Παρισιού στην ανατολική Μεσόγειο.
Οι δηλώσεις αυτές διατυπώθηκαν ενώ σήμερα η Τουρκία γιορτάζει την Ημέρα της νίκης, εθνική γιορτή που σηματοδοτεί την ήττα των ελληνικών δυνάμεων από τον στρατό του Μουσταφά Κεμάλ το 1922.
“Ο ελληνικός λαός δέχεται τι μπορεί να του συμβεί εξαιτίας των άπληστων και ανίκανων ηγετών του;”, δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια τελετής απονομής διπλωμάτων σε αξιωματικούς στην Άγκυρα.
“Ο γαλλικός λαός ξέρει το τίμημα που θα πρέπει να πληρώσει εξαιτίας των άπληστων και ανίκανων ηγετών του;”, πρόσθεσε.
“Όταν πρόκειται να δώσουμε μάχη, δεν διστάζουμε να δίνουμε μάρτυρες (…) Το ερώτημα είναι το εξής: αυτοί που στρέφονται εναντίον μας στη Μεσόγειο και (στη Μέση Ανατολή) είναι έτοιμοι για τις ίδιες θυσίες;”, δήλωσε ο Ερντογάν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.