Ερντογάν: Η απειλητική ρητορική των ΗΠΑ δεν θα ωφελήσει κανέναν

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Μαίνεται σε επίπεδο ρητορικής η αντιπαράθεση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία, με τις διμερείς σχέσεις να επιδεινώνονται από την άρνηση της Άγκυρας να αφήσει ελεύθερο Αμερικανό πάστορα.

«Η απειλητική ρητορική των ΗΠΑ δεν θα ωφελήσει κανέναν» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα. Πρόσθεσε δε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να κάνει συμβιβασμούς αναφορικά με την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και εξαπολύοντας επίθεση κατά της Ουάσιγκτον έκανε λόγο για «μη αποδεκτά τα σχόλια που φανερώνουν «νοοτροπία ευαγγελικών, σιωνιστών» στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν πάντως ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα έχει συνομιλίες με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικλ Πομπέο στο περιθώριο της συνάντησης των χωρών ASEAN στη Σιγκαπούρη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.