Ερντογάν: Η Τουρκία θα προχωρήσει στα δικά της «επιχειρησιακά σχέδια» εάν αποτύχει η «ζώνη ασφαλείας»

Τα δικά της «επιχειρησιακά σχέδια» θα θέσει σε εφαρμογή η Άγκυρα εάν δεν οριστικοποιηθεί η λεγόμενη «ζώνη ασφαλείας» στη βόρεια Τουρκία, προειδοποίησε σήμερα την Ουάσιγκτον ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Τουρκία και ΗΠΑ έχουν συμφωνήσει στη δημιουργία μίας ασφαλούς ζώνης ανατολικά του Ευφράτη, η οποία θα διαχωρίζει τα τουρκικά σύνορα από τις περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από μια κουρδική πολιτοφυλακή, την οποία στηρίζει η Ουάσιγκτον αλλά η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Στόχος εν μέρει αυτής της συμφωνίας είναι να στείλει στην περιοχή αυτή μέρος των περισσότερων από 3,6 εκατομμυρίων Σύρων προσφύγων που έχουν εγκατασταθεί στην Τουρκία.

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε σήμερα ότι δύο με τρία εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία ή την Ευρώπη θα μπορέσουν να επανεγκατασταθούν στη Συρία, αν οριστικοποιηθεί η «ζώνη ασφαλείας».

«Μπορούμε να εγκαταστήσουμε, ανάλογα με το βάθος της ζώνης ασφαλείας, δύο με τρία εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Τουρκία ή την Ευρώπη», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος στη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.