Ευρεία επίθεση Σύρων ανταρτών κατά της Χάμα

Ομάδες Σύρων ανταρτών εξαπέλυσαν ευρεία επίθεση εναντίον περιοχών της βορειοδυτικής Συρίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η επίθεση, της οποίας ηγούνται τζιχαντιστικές ομάδες, εξαπολύθηκε βόρεια της πόλης Χάμα και είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί στην περιοχή από τον Μάρτιο, ενώ αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τις διεθνείς προσπάθειες που καταβάλλονται υπό τη Ρωσία να διατηρηθεί η εκεχειρία στη δυτική Συρία.

Στην καλά σχεδιασμένη επίθεση εναντίον των χωριών που βρίσκονταν από τον έλεγχο του συριακού στρατού συμμετείχαν αρκετές ομάδες, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, μεταξύ αυτών και η Ταχρίρ Αλ Σαμ, συνασπισμός ισλαμιστικών ομάδων υπό την τζιχαντιστική οργάνωση που μέχρι πρότινος ήταν γνωστή ως Μέτωπο Αλ Νούσρα και πλέον ονομάζεται Μέτωπο Φατέχ Αλ Σαμ.

Το τηλεοπτικό δίκτυο του λιβανέζικου σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ μετέδωσε ότι ο στρατός της Συρίας και οι σύμμαχοί του απωθούν την ευρεία, όπως τη χαρακτήρισε, επίθεση στην περιοχή από το Μέτωπο Φατέχ Αλ Σαμ και ομάδες που συνδέονται με αυτό.

Το Παρατηρητήριο επεσήμανε ότι πολεμικά αεροσκάφη εξαπολύουν επιθέσεις στην περιοχή, ενώ σημειώνονται και σφοδρές συγκρούσεις. Οι αντάρτες βομβαρδίζουν τις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού, πρόσθεσε.

Μεταξύ των ισλαμιστών που συμμετέχουν στην επίθεση είναι η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος του Τουρκεστάν και μια οργάνωση που μάχεται με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, επεσήμανε η ίδια πηγή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.