Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές: Από την ατζέντα της Συνόδου απουσιάζει η κοινωνική διάσταση

Την ανησυχία τους για την απουσία της κοινωνικής διάστασης στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής εξέφρασαν οι αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων της Ε.Ε. οι οποίοι συμμετείχαν το πρωί στη σύνοδο του Κόμματος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES) στις Βρυξέλλες.

Μεταξύ των συμμετεχόντων και ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με την ιδιότητα του παρατηρητή, αν και ο ίδιος και το κόμμα του ανήκουν στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες ζητούν, επίσης, επείγον σχέδιο δράσης για την εφαρμογή του ευρωπαϊκού πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων που ανακοίνωσε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το περιεχόμενο του οποίου χαρακτηρίζουν «περιορισμένο».

«Είμαστε απογοητευμένοι γιατί βλέπουμε ότι στην ημερήσια διάταξη της σημερινής Συνόδου δεν υπάρχει αναφορά στα κοινωνικά θέματα της Ευρώπης, παρά την επείγουσα ανάγκη ανάληψης δράσης. Το Κόμμα Ευρωπαίων Σοσιαλιστών θα συνεχίσει να εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία για την προώθηση αυτών των θεμάτων και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να ικανοποιηθούν σε ικανοποιητικό βαθμό οι προσδοκίες των πολιτών για περισσότερες θέσεις εργασίας, ισχυρότερη κοινωνική προστασία και ίσα δικαιώματα», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του PES Σεργκέι Στάνισεφ.

Ακόμη, οι σοσιαλιστές και δημοκρατικοί ηγέτες συζήτησαν τις επερχόμενες διαπραγματεύσεις για το Brexit και τις πρόσφατες εξελίξεις και τα επόμενα βήματα που απαιτούνται για την εδραίωση της κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής άμυνας και ασφάλειας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.