Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές: Δεν μας εκπροσωπούν οι δηλώσεις Ντέισελμπλουμ

«Τα λόγια του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ υπό καμία έννοια δεν εκπροσωπούν το όραμα της πολιτικής μας οικογένειας και τον τρόπο με τον οποίο δίνουμε αξία στους ανθρώπους και στο ευρωπαϊκό σχέδιο για το οποίο μαχόμαστε» ξεκαθαρίζουν σε ανακοίνωσή τους οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές.

Στην ίδια ανακοίνωση, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Σεργκέι Στάνισεβ, δηλώνει ότι «με μία φράση ο Ντέισελμπλουμ κατάφερε να προσβάλει και να υποβαθμίσει τόσους ανθρώπους και να σπείρει τη διχόνοια. Τα λόγια του ήταν προσβλητικά τόσο για τις νότιες, όσο και για τις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και για τις γυναίκες και τους άντρες».

Συνεχίζοντας την κριτική του χαρακτήρισε απαράδεκτα τα σχόλια «ειδικά σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για το σχέδιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Λίγες μόνο ημέρες πριν την 60η επέτειο της Συνθήκης της Ρώμης, είναι ντροπή για έναν εκπρόσωπο της πολιτικής μας οικογένειας να αντιτίθεται στην ουσία των αξιών της Ένωσής μας, στο σεβασμό και την αλληλεγγύη, που είναι η βάση του ευρωπαϊκού σχεδίου. H αλληλεγγύη, η ισότητα και η μη διάκριση αποτελούν θεμελιώδεις ιστορικές αξίες της σοσιαλδημοκρατικής μας οικογένειας και θα συνεχίσουν να είναι».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.