Φάρατζ καλεί Τζόνσον να χτίσουν τη «Συμμαχία του Leave»

Πρόσκληση στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να αφήσει κατά μέρους τη συμφωνία αποχώρησης που διαπραγματεύτηκε με τις Βρυξέλλες και να χτίσουν από κοινού τη «Συμμαχία του Leave» απηύθυνε σήμερα ο ηγέτης του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος Brexit Νάιτζελ Φάρατζ.

Μία ημέρα αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ επεσήμανε στον ίδιο τον Φάρατζ ότι μαζί με τον Τζόνσον θα είναι μία «ακαταμάχητη δύναμη» στις βρετανικές εκλογές της 12 Δεκεμβρίου, ο ηγέτης του κόμματος Brexit υπογράμμισε ότι μία συμμαχία με το Συντηρητικό Κόμμα είναι «ο μόνος δρόμος» μπροστά.

Η πρόσκληση του Φάρατζ είχε ωστόσο και τη μορφή τελεσιγράφου προς τον Βρετανό πρωθυπουργό, καθώς τον προειδοποίησε ότι εάν απορρίψει την προσφορά του το κόμμα του θα διεκδικήσει υποψηφίους από όλα τα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι Τόρις έχουν κατ’ επανάληψη αποκλείσει επίσημη συνεργασία με το κόμμα του Φάρατζ, ο οποίος είναι από τους πιο σφοδρούς επικριτές του Τζόνσον, επειδή απέτυχε να τηρήσει τη δέσμευσή του για Brexit πάση θυσία στις 31 Οκτωβρίου.

Ο Φάρατζ έχει επίσης τη συμφωνία αποχώρησης και έχει καλέσει τον Τζόνσον να την εγκαταλείψει, διότι αυτό «δεν είναι Brexit». Η πρόταση του Φάρατζ είναι ο Τζόνσον να επιδιώξει μία συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Ε.Ε., παρόμοια με αυτήν που έχει η Ένωση με τον Καναδά. Για να το επιτύχει, προτείνει μάλιστα αναβολή της εξόδου της χώρας από την Ε.Ε. έως την 1 Ιουλίου του 2020.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.