Φλόρενς: Ο τυφώνας «τέρας» πλησιάζει τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ

Ο πληθυσμός μίας τεράστιας περιοχής των ανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών ετοιμάζεται σήμερα για την έλευση του Φλόρενς, του εν δυνάμει καταστροφικού κυκλώνα που συνοδεύεται από εξαιρετικά ισχυρούς ανέμους και κατακλυσμιαίες βροχές.

Οι ειδικοί τον χαρακτηρίζουν «τέρας», καθώς θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνος και δυνητικά ιδιαίτερα καταστροφικός. Με ταχύτητα που φθάνει τα 220 χλμ. την ώρα, ο τυφώνας Φλόρενς αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω πριν φθάσει στην ξηρά την Πέμπτη, το πιθανότερο στη νοτιοανατολική Βόρεια Καρολίνα κοντά στα σύνορα με τη Νότια Καρολίνα, ανέφερε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων στο Μαϊάμι.

Ο Φλόρενς αναμένεται να μετατραπεί σε έναν «εξαιρετικά επικίνδυνο μεγάλο τυφώνα» στη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης, ανέφερε σε δελτίο του το κέντρο τυφώνων.

Η δύναμη των ανέμων του
Ξεκίνησε ως τυφώνας κατηγορίας 2 όμως μέσα σε λίγες ώρες «ανέβηκε» στην κατηγορία 4 και αυτό που είναι ακόμη πιο τρομακτικό, είναι ότι θα μπορούσε να ενισχυθεί περαιτέρω καθώς πλησιάζει την Καρολίνα.

«Αυτή η καταιγίδα θα γίνει ακόμη ισχυρότερη πριν ακόμη φτάσει στο έδαφος», λέει ο μετεωρολόγος του CNN, Τσαντ Μάιερς.

Από το πρωί της Τρίτης, οι ριπές του ανέμου του τυφώνα Φλόρενς φτάνουν τα 130 μίλια την ώρα και πριν φτάσει στις αμερικανικές ακτές θα μπορούσε να αναβαθμιστεί σε τυφώνα κατηγορίας 5, κάτι που σημαίνει ότι οι άνεμοι που θα τον συνοδεύουν θα πλησιάζουν τα 157 μίλια την ώρα.

Οι σφοδρές καταιγίδες
Όμως ο μεγαλύτερος κίνδυνος δεν είναι οι σφοδροί άνεμοι, αλλά οι καταιγίδες που θα τον συνοδεύουν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης.

Η σφοδρότητα των καταιγίδων είναι πιο πιθανό να προκαλέσει ανθρώπινες απώλειες, λέει ο διευθυντής της υπηρεσίας, σημειώνοντας ότι αυτό είναι κάτι που έχει την μεγαλύτερη δυνατότητα να προκαλέσει την μεγαλύτερη καταστροφή.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα «τείχος» νερού, που θα μπορούσε να «καταπιεί» τμήματα της ακτής, προκαλώντας κύματα που θα ξεπερνούν τα έξι μέτρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.