Φορούσε γυναικείο στρινγκ αντί για μάσκα

Στη σύλληψη του μεγιστάνα τεχνολογίας Τζον Μακάφι προχώρησαν οι Αρχές της Νορβηγίας, επειδή αρνήθηκε να φορέσει μια ιατρικά πιστοποιημένη μάσκα, αντί για το μαύρο γυναικείο εσώρουχο που φορούσε στο πρόσωπό του.

Ο Μακάφι, ο οποίος έβγαλε εκατομμύρια με το λογισμικό προστασίας από ιούς που φέρει το όνομά του, έκανε μια ανάρτηση χθες στο Twitter όπου ανέφερε ότι κρατήθηκε από τις νορβηγικές αρχές, που δεν εντυπωσιάστηκαν από τη μάσκα που είχε φτιάξει από ένα γυναικείο εσώρουχο και συγκεκριμένα ένα στρινγκ.

Η σύζυγός του, Τζάνις Μακάφι, κατέφυγε στη σελίδα του στο Twitter λίγες ώρες αργότερα και επιβεβαίωσε πως είχε τεθεί υπό σύλληψη, ενώ η ίδια σε κράτηση. Το ζευγάρι μοιράστηκε επίσης αρκετές φωτογραφίες που δείχνουν τη μάσκα -ένα δαντελένιο, μαύρο, γυναικείο εσώρουχο. «Επιμένω ότι είναι το ασφαλέστερο διαθέσιμο και αρνούμαι να φορέσω οτιδήποτε άλλο -για χάρη της υγείας μου», δήλωσε ο 74χρονος Τζον Μακάφι.

Ο Μακάφι γνωστοποίησε για πρώτη φορά την κράτησή του σε ένα tweet, που έλεγε πως έπρεπε να μειώσει τον χρόνο συνάντησης με την ομάδα του που ονομάζεται «Κοκκινοσκουφίτσα». «Τετριμμένο ζήτημα, αλλά περιμένουμε να φτάσουν τα υψηλόβαθμα στελέχη», έγραψε, ενώ λίγο αργότερα έκανε γνωστό πως ακύρωσε τη συνάντηση, μαζί με μία φωτογραφία που τον δείχνει να γελά δίπλα σε έναν αξιωματικό.

Με τις ευλογίες της συζύγου του φόρεσε την αυτοσχέδια μάσκα
Η σύζυγός του ξεκίνησε στη συνέχεια να κάνει tweets από τον λογαριασμό του, γράφοντας: «Θα διαχειριστώ τον λογαριασμό του Τζον έως ότου δραπετεύσει (συνήθης μέθοδος), δωροδοκήσει κάποιον (πολύ γρήγορο -μπορεί να βγει σε λίγες ώρες), προσλάβει τον σωστό δικηγόρο (θα βγει σε μερικές ημέρες) ή γίνει φύλακας της φυλακής, που σημαίνει ότι θα πρέπει να τον εξαναγκάσουμε να φύγει».

Στη συνέχεια μοιράστηκε ένα μήνυμα υποστήριξης για τον σύζυγό της και την επιλογή του για τη μάσκα προσώπου. «Μάσκα στρινγκ. Δεν ανακυκλώνει το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέει ο Τζον, όπως με τις άλλες μάσκες (τα άτομα με προβλήματα αναπνοής εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας επειδή οι μάσκες επηρεάζουν την αναπνοή)», έγραψε, και πρόσθεσε: «Οι μάσκες σταματούν τα βακτήρια. Οχι οι ασθενείς με ιό. Συνελήφθη γι’ αυτό που πιστεύει. Σ’ ευχαριστώ αγάπη μου».

Η Τζάνις είπε ότι αρνήθηκε επίσης να φορέσει μια ιατρικά πιστοποιημένη μάσκα πάνω από τη δική της αυτοσχέδια μάσκα, αλλά οι αρχές επέλεξαν να μην τη συλλάβουν. Περίπου πέντε ώρες αργότερα, η Τζάνις δημοσίευσε ένα βίντεο σε μια αίθουσα αναμονής σε κέντρο κράτησης, όπου με κάποιον τρόπο κατάφερε να πάρει στα χέρια της δύο μπουκάλια σαμπάνιας. «Ο Τζον είναι το μόνο άτομο που ξέρω πως μπορεί να σου βρει σαμπάνια ενώ βρίσκεται υπό κράτηση», έγραψε.

Μακρά ιστορία με τις Αρχές
Ο Τζον Μακάφι, που γεννήθηκε το 1945 σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ σε βρετανικό έδαφος, έχει μια μακρά ιστορία με την επιβολή του νόμου σε διάφορες χώρες. Εγινε πρωτοσέλιδο το 2012, όταν οι Αρχές ανακοίνωσαν πως καταζητούνταν ως «άτομο ενδιαφέροντος» για τη δολοφονία του γείτονά του στο Μπελίζ.

Ο εκκεντρικός εκατομμυριούχος αργότερα εντοπίστηκε στη Γουατεμάλα, όπου ισχυρίστηκε ότι ζητούσε πολιτικό άσυλο. Στη συνέχεια συνελήφθη επειδή εισήλθε στη χώρα παράνομα και τελικά απελάθηκε στις ΗΠΑ. Οι αξιωματούχοι στο Μπελίζ δεν άσκησαν ποτέ κατηγορίες εναντίον του Μακάφι κατά την έρευνά τους για τη δολοφονία του γείτονά του.