Φωτιά στο ΝΑΤΟ βάζει ο Ερντογάν: Δεν εγκρίνει την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρουσιάζεται αντίθετος στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και προκαλεί ζητήματα ανάμεσα στους συμμάχους.

Κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον πρόεδρο της Αλγερίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε σαφή την άρνηση της Τουρκίας να δώσει συγκατάθεση στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Ο Τούρκος πρόεδρος επιβεβαίωσε όλα όσα είχαν γνωστοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα, και όσα είχε υποστηρίξει ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην άτυπη σύνοδο των ΥΠΕΞ των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, βάζοντας… βόμβα στα θεμέλια της Συμμαχίας.

«Η Φινλανδία και η Σουηδία δεν έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση ενάντια σε τρομοκρατικές ομάδες. Δεν θα λέγαμε ναι σε όσους επιβάλλουν κυρώσεις στην ένταξη της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Μάλιστα, ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως «οι αντιπροσωπείες Σουηδίας και Φινλανδίας να μην μπουν στον κόπο να προσπαθήσουν να μας πείσουν», κλείνοντας ουσιαστικά την πόρτα και στο ενδεχόμενο να διεξαχθούν συζητήσεις στην Άγκυρα, όπως είχε διαρρεύσει νωρίτερα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.