Φόβοι ΗΠΑ – Ιράκ για κενό διοίκησης μετά την ανακατάληψη της Μοσούλης

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Τόσο η κυβέρνηση στη Βαγδάτη, όσο και η Ουάσιγκτον έθεσαν σε εφαρμογή τη μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης, χωρίς να έχουν αποφασίσει πως θα κυβερνηθεί αυτή, μετά την αποχώρηση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με την άποψη Αμερικανών, αλλά κι άλλων αξιωματούχων.
Τα κέντρα λήψης αποφάσεων στην αμερικανική πρωτεύουσα, έχουν αναγνωρίσει «κενά» προγραμματισμού στην εξέλιξη της κατάστασης στη Μοσούλη, ενώ ανησυχούν για το ενδεχόμενο αυτή να βρεθεί εκτός ελέγχου, στην περίπτωση που ξεσπάσει μια διαμάχη μεταξύ σιιτών και σουνιτών, στην πολεμικά εύφλεκτη περιοχή του Βορείου Ιράκ.
Ωστόσο, επικρατεί η άποψη ότι η αναμονή για την πλήρη σταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης στη Βαγδάτη, δεν αποτελούσε ρεαλιστική επιλογή.
Από την άλλη μεριά, οι συνεχιζόμενες απώλειες του Ισλαμικού Κράτους, στα πεδία των μαχών, διαμορφώνουν μία θετική δυναμική πολεμικών εξελίξεων για το στρατό του Ιράκ και τους συμμάχους του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.