Frontex – Europol: Κίνδυνος ριζοσπαστικοποίησης προσφύγων από το ISIS

Αξιωματούχοι ασφαλείας χωρών της Δύσης προειδοποιούν ότι το Ισλαμικό Κράτος πιθανόν να προσπαθεί να μυήσει πρόσφυγες ώστε να τους οδηγήσει στη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών.
Η ευρωπαϊκή υπηρεσία φύλαξης συνόρων και ακτοφυλακής Frontex εκφράζει επίσης φόβους ότι το ISIS θα μπορούσε να στείλει μαζί με τα προσφυγικά ρεύματα εκπαιδευμένους μαχητές του στην Ευρώπη.
«Κάποιοι άνθρωποι θα μπορούσαν να ριζοσπαστικοποιηθούν ή να εργαλειοποιηθούν από τρομοκρατικές ομάδες μετά την είσοδό τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Φαμπρίς Λετζερί, εκτελεστικός διευθυντής της Frontex.
Σε έκθεση της Europol, αστυνομικού μηχανισμού της Ε.Ε., σημειώνεται ότι οι πρόσφυγες είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στη ριζοσπαστικοποίηση.
«Δεδομένου ότι το συμφέρον του Ισλαμικού Κράτους είναι η αναζωπύρωση της μεταναστευτικής κρίσης, με στόχο τμήμα του ευρωπαϊκού πληθυσμού να στραφεί κατά των αιτούντων άσυλο, η παρείσφρηση των τζιχαντιστών σε καταυλισμούς προσφύγων και μεταναστών είναι πιθανή», αναφέρεται στην έκθεση.
Σύμφωνα με την Europol, από τον Απρίλιο του 2016 έχουν καταγραφεί 300 περιπτώσεις κατά τις οποίες τζιχαντιστές έχουν προσπαθήσει να στρατολογήσουν πρόσφυγες που εισέρχονται στην Ευρώπη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.