FT: 20 δισ. ευρώ η προσφορά της Μέι για να αρθεί το αδιέξοδο με την Ε.Ε.

Προσφορά τουλάχιστον 20 δισ. ευρώ για το κλείσιμο της τρύπας του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το Brexit θα προσφέρει η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως έχει ήδη ενημερώσει την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια του Λονδίνου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Ευρώπης σχετικά με το λογαριασμό του διαζυγίου, σημειώνει η εφημερίδα.

Ο κορυφαίος σύμβουλος της Βρετανής πρωθυπουργού για θέματα της Ε.Ε. Όλι Ρόμπινς ήρθε σε επαφή με ομολόγους του σε αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να τους καθησυχάσει ότι στην ομιλία της, την Παρασκευή στη Φλωρεντία, η Τερέζα Μέι θα περιλάβει αυτή την οικονομική προσφορά, σύμφωνα με αξιωματούχους που έχουν γνώση των συζητήσεων.

Η ομάδα της κ. Μέι ελπίζει ότι η προσφορά θα άρει το τρίμηνο αδιέξοδο στις συζητήσεις με τις Βρυξέλλες για το Brexit και θα επιτρέψει τη μετάβαση στη δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων, η οποία θα ανοίξει τις συζητήσεις για τη μελλοντική εμπορική σχέση της Μεγάλης Βρετανίας με την Ε.Ε.

Βρετανοί αξιωματούχοι έχουν επισημάνει ότι η χώρα θα διασφαλίσει πως κανένα κράτος – μέλος δεν θα χρειασθεί να πληρώσει περισσότερο για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. ή να λάβει λιγότερα χρήματα από αυτόν έως το 2020, που λήγει η τρέχουσα μακροπρόθεσμη προγραμματική περίοδος του προϋπολογισμού.

Η αναμενόμενη τρύπα στα δύο αυτά χρόνια μετά το Brexit θα είναι τουλάχιστον 20 δισ. ευρώ, εάν αφαιρεθούν τα ποσά που η Βρετανία παίρνει πίσω από τις Βρυξέλλες. Η Τερέζα Μέι αναμένεται να ενημερώσει την Πέμπτη το υπουργικό της συμβούλιο για το περιεχόμενο της ομιλίας της στη Φλωρεντία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.