Γαλλία: Άρχισε η δίκη μελών τζιχαντιστικής οργάνωσης

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Τρομοκρατική επίθεση εναντίον εβραϊκού σούπερ μάρκετ το 2012, σχεδιασμός επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών και ταξίδια στη Συρία: άρχισε στο Παρίσι η δίκη 20 ανδρών οι οποίοι κατηγορούνται ότι ανήκουν σε μία ιδιαίτερα επικίνδυνη τζιχαντιστική οργάνωση.

Τρία χρόνια πριν τις επιθέσεις του 2015 στο Παρίσι, η οργάνωση η οποία αποτελείται από νεαρούς άνδρες που κατάγονται από το Τορσί, συνοικία του Παρισιού και τις Κάννες είχε χαρακτηριστεί από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία ως η πιο επικίνδυνη που έχει εξαρθρωθεί στη Γαλλία μετά τις επιθέσεις της αλγερινής οργάνωσης GIA το 1995.

Ηλικίας 23 με 33 ετών, οι κατηγορούμενοι παρουσιάστηκαν ενώπιον ειδικού δικαστηρίου, αρμόδιου να δικάζει τρομοκρατικά εγκλήματα που αποτελείται αποκλειστικά από επαγγελματίες δικαστές. Δέκα από τους κατηγορούμενους βρίσκονται υπό προσωρινή κράτηση, επτά είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και τρεις καταζητούνται.

Κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, και για την επίθεση σε εβραϊκό σούπερ μάρκετ στη Σαρσέλ, περιοχή του Παρισιού, στις 19 Ιανουαρίου 2012.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει ως τις 7 Ιουλίου, ενώ οι περισσότεροι κατηγορούμενοι, αν κριθούν ένοχοι, κινδυνεύουν με ποινές από 30 χρόνια κάθειρξη έως ισόβια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.