Γαλλία: Έρευνα της αστυνομίας για την υπόθεση Φιγιόν και στη Γερουσία

Η γαλλική αστυνομία συγκεντρώνει έγγραφα στο κτήριο της Γερουσίας, άνω σώματος του γαλλικού κοινοβουλίου, που συνδέονται με δυο από τα παιδιά του υποψηφίου της Κεντροδεξιάς για τις προεδρικές εκλογές Φρανσουά Φιγιόν, έπειτα από τις κατηγορίες περί αργομισθίας της συζύγου και των παιδιών του, οι οποίοι φέρονται να έχουν πληρωθεί με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την κάλυψη θέσεων απασχόλησης στις οποίες δεν εργάστηκαν ποτέ, ανακοίνωσε κοινοβουλευτική πηγή.
Οι ερευνητές εξετάζουν το είδος της εργασίας που πραγματοποίησαν η Μαρί και ο Σαρλ Φιγιόν για λογαριασμό του πατέρα τους την εποχή που εκείνος ήταν γερουσιαστής, από το 2005 ως το 2007, κατά την οποία κατηγορούνται ότι πληρώθηκαν και οι δυο μαζί σχεδόν 84.000 ευρώ.
Στο πλαίσιο της έρευνας, πραγματοποιήθηκε ήδη έφοδος αστυνομικών στο γραφείο του κ. Φιγιόν στην Εθνοσυνέλευση, κάτω σώμα του γαλλικού κοινοβουλίου, με σκοπό την εύρεση στοιχείων.
Ο συντηρητικός υποψήφιος χάνει σταθερά έδαφος στις δημοσκοπήσεις μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Le Canard Enchaine στις 25 Ιανουαρίου σύμφωνα με το οποίο ο πρώην πρωθυπουργός (2007-2012) της Γαλλίας είχε καταβάλει στη σύζυγό του, Πενελόπ, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για εργασία την οποία ενδεχομένως να μην έκανε ποτέ.
Δημοσκόπηση της εταιρείας Odoxa για λογαριασμό του ραδιοφωνικού σταθμού France Info που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα δείχνει ότι το 61% των Γάλλων ψηφοφόρων θεωρεί ότι ο συντηρητικός Φιγιόν θα πρέπει να αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.