Γαλλία: Κοινή διακήρυξη των ηγετών εβραίων, προτεσταντών και μουσουλμάνων υπέρ Μακρόν

Οι θρησκευτικοί ηγέτες εβραίων, προτεσταντών χριστιανών και μουσουλμάνων της Γαλλίας συνυπέγραψαν κοινή διακήρυξη, με την οποία καλούν σε «δημοκρατική ψήφο» στον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν στον β’ γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Την διακήρυξη υπογράφουν ο μεγάλος ραββίνος της Γαλλίας Χαΐμ Κορσιά, ο πάστορας Φρανσουά Κλαβερολί και ο πρόεδρος του Γαλλικού Συμβουλίου του Μουσουλμανικού Δόγματος Ανουάρ Κμπιμπές.

«Εμείς, βαθιά προσδεδεμένοι στις δημοκρατικές αξίες του τρίπτυχου “ελευθερία, ισότητα, αδελφότητα”, καθώς και στις οικουμενικές αξίες (…), καλούμε τους Γάλλους να κινητοποιηθούν ώστε στις κάλπες να θριαμβεύσει η ανοικτόκαρδη, ανεκτική και ανοικτή στον κόσμο Γαλλία», σημειώνουν στο κοινό τους κείμενο.

«Δεν φτάνει μόνον να υψώσουμε φράγμα στο Εθνικό Μέτωπο, πρέπει να ανανεώσουμε την πίστη μας στα ανθρωπιστικά βάθρα της κοινωνίας μας, για τα οποία εργαζόμαστε καθημερινά», συμπληρώνουν, καλώντας να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται σε ανάγκη και νιώθουν περιθωριοποιημένοι.

Μολονότι οι θρησκευτικές αρχές των ρωμαιοκαθολικών στη Γαλλία δεν έχουν λάβει ακόμη επισήμως θέση και δεν συνυπέγραψαν την κοινή διακήρυξη, μία από τις πιο γνωστές προσωπικότητες της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη Γαλλία, ο καρδινάλιος Φιλίπ Μπαρμπαράν, υπέγραψε «οικουμενική διακήρυξη» στη Λιόν, στην οποία καταδικάζεται το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν, ως ένα κόμμα το οποίο «ιστορικά ήταν πάντα φορέας ενός επικίνδυνου εθνικισμού, ο οποίος, εάν τεθεί σε εφαρμογή, θα αποδειχθεί καταστροφικός».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.