Ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν προβλέπεται ότι θα κερδίσει στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, αλλά και ότι θα επικρατήσει της ηγέτιδας της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο δύο εβδομάδες αργότερα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Odoxa για λογαριασμό του περιοδικού Le Point.

Βάσει των ευρημάτων της δημοσκόπησης, ο κ. Μακρόν προβλέπεται ότι θα είναι ο νικητής του πρώτου γύρου εξασφαλίζοντας ποσοστό 24,5% των ψήφων. Σε σύγκριση με προηγούμενη έρευνα, ο κ. Μακρόν καταγράφει πτώση 0,5%.

Η Λεπέν εμφανίζεται να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση συγκεντρώνοντας ποσοστό 23%, με άνοδο 1% μετά από την επίθεση στο Παρίσι.

Ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς Φρανσουά Φιγιόν και ο αριστερός Ζαν-Λικ Μελανσόν βλέπουν τα ποσοστά τους να μειώνονται κατά 0,5% και να πέφτουν στο 19%.

Στον β΄ γύρο ο κ. Μακρόν προβλέπεται ότι θα νικήσει με άνεση την κ. Λεπέν, όπως καταδεικνύει η δημοσκόπηση.

Εξάλλου, ο κ. Μακρόν εμφανίζεται να προηγείται στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών με 24% των ψήφων, έναντι 22% της κ. Λεπέν, σύμφωνα με δημοσκόπηση Ipsos/Sopra/Steria που πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Απριλίου.

Οι υποψήφιοι της Κεντροδεξιάς Φρανσουά Φιγιόν και της ριζοσπαστικής Αριστεράς Ζαν-Λουκ Μελανσόν ακολουθούν με 19% έκαστος και σε αυτή τη δημοσκόπηση.