Γάζα: «Ο πόλεμος επέστρεψε πιο άγριος»

Ασθενοφόρα στη Γάζα EPA/MOHAMMED SABER

Σήμερα, 1η Δεκεμβρίου, ο τρόμος επέστρεψε στη Γάζα. Μετά από επτά ημέρες εκεχειρίας, απελευθέρωσης ομήρων της Χαμάς και αποφυλάκιση Παλαιστινίων, ο πόλεμος αναζωπυρώθηκε, με την ανταλλαγή πυρών μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς να είναι ξανά ακατάπαυστη και ήδη να υπάρχουν νεκροί.
Σύμφωνα με αξιωματούχους υγείας στη Γάζα, τις τελευταίες ώρες τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε νέα ισραηλινή αεροπορική επίθεση σε δύο κτίρια κατοικιών στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Η ανακοίνωση αυτή ανεβάζει τον αριθμό των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν σήμερα στη Γάζα σε τουλάχιστον 37, μεταδίδει το Al Jazeera.
Το Κατάρ, η χώρα που λειτουργεί ως διαμεσολαβητής, επιβεβαίωσε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ συνεχίζονται «με στόχο την επιστροφή στην κατάπαυση του πυρός».
Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ εξέφρασε τη «βαθιά του λύπη» για τους νέους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Γάζα, λέγοντας ότι περιπλέκει τις προσπάθειες διαμεσολάβησης και «επιδεινώνει την ανθρωπιστική κρίση».
Το υπουργείο κάλεσε επίσης τη διεθνή κοινότητα να δράσει «γρήγορα» για να σταματήσει η βία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.